Danijoje kaliniams bus draudžiama užmegzti romantiškus santykius

Danijoje kaliniams, atliekantiems laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, bus draudžiama užmegzti naujus romantiškus santykius, kad būtų užkirstas kelias nusikaltėlių „gerbėjų“ reiškiniui, trečiadienį pranešė Teisingumo ministerija.

Draudimas užmegzti naujus santykius bus taikomas pirmuosius 10 bausmės atlikimo metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Draudimas užmegzti naujus santykius bus taikomas pirmuosius 10 bausmės atlikimo metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2021, 4:21 PM

„Pastaraisiais metais matėme bjaurių pavyzdžių, kai žiaurius nusikaltimus padarę kaliniai užmezgė ryšius su jaunais žmonėmis, kad pelnytų jų simpatijas ir dėmesį, – pareiškė teisingumo ministras Nickas Haekkerupas. – Akivaizdu, kad tai turi būti sustabdyta“.

Draudimas užmegzti naujus santykius bus taikomas pirmuosius 10 bausmės atlikimo metų. Kaliniai galės bendrauti tik laiškais ar telefonu ir tik su asmenimis, kurie jiems buvo artimi dar iki įkalinimo.

Neseniai viena jauna moteris atskleidė, kad būdama 17 metų įsimylėjo Peterį Madseną, kai šis buvo suimtas. Vėliau jis buvo nuteistas už tai, kad 2017 metais savadarbiame povandeniniame laive žiauriai nužudė žurnalistę Kim Wall.

„Nuteistieji iki gyvos galvos neturėtų naudotis kalėjimais kaip pasimatymų centrais ar žiniasklaidos platformomis kaip vieta pasigirti savo nusikaltimais“, – sakė ministras.

Šešių punktų įstatymo projektu taip pat būtų nutrauktas leidimas ilgalaikiams kaliniams laisvai skelbti apie savo nusikaltimus socialinėje žiniasklaidoje arba aptarinėti juos tinklalaidėse.

Tikimasi, kad įstatymo projektas bus priimtas rudenį, o naujieji teisės aktai įsigalios 2022 metų sausio 1 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.