Rusijos teismas patvirtino nuosprendį už išdavystę Karaliaučiuje nuteistai porai

Rusijos Aukščiausiasis Teismas ketvirtadienį atmetė už valstybės išdavystę nuteistos Karaliaučiaus poros, kaltintos šnipinėjimu Latvijai, skundą.

 Rusijos teismas patvirtino nuosprendį už išdavystę Karaliaučiuje nuteistai porai.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
 Rusijos teismas patvirtino nuosprendį už išdavystę Karaliaučiuje nuteistai porai.  <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2021, 4:27 PM

Teismo spaudos tarnyba patvirtino naujienų agentūrai „Interfax“, kad nuosprendis Aleksandro Gorčakovo viešosios diplomatijos fondo ekspertei Antoninai Ziminai ir jos vyrui Konstantinui Antonecui „lieka galioti“.

Pernai gruodį A. Zimina buvo nuteista kalėti 13 metų, o jos sutuoktinis – 12 metų ir šešis mėnesius.

Teismas nustatė, kad 2012 metais per išvyką į užsienį A. Ziminą užverbavo Latvijos specialiosios tarnybos. Anot pareigūnų, ji vykdė užduotis rinkti ir perduoti latvių specialiosioms tarnyboms įslaptintą informaciją.

A. Zimina, iki sulaikymo dirbusi nepriklausoma eksperte minėto fondo draugų klube, buvo suimta 2018 metais. K. Antonecas buvo areštuotas metais vėliau. 2015–2016 metais jis dirbo Kaliningrado srities vyriausybės juristu, o prieš sulaikymą – teisines paslaugas teikiančioje įmonėje Maskvoje. Nė vienoje iš savo darboviečių jis neturėjo galimybės susipažinti su informacija, sudarančia valstybės paslaptį.

Byla buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose, nes jos medžiaga buvo įslaptinta.

Rusų žiniasklaida buvo pranešusi, kad sutuoktiniai atskleidė vieno Federalinės saugumo tarnybos (FSB) darbuotojo tapatybę.

Remiantis pranešimais, tarp 2015 metų balandį jų vestuvėse dalyvavusių svečių buvo FSB kontržvalgybos padalinio pareigūnas Maksimas Denisenka – A. Ziminos draugas ir buvęs bendrakursis.

Kai kurios vestuvių nuotraukos ir vaizdo įrašai buvo vėliau paskelbti socialiniuose tinkluose ir galiausiai parodyti per vieną neįvardytą televizijos laidą Baltijos šalyse, todėl FSB iškėlė baudžiamąją bylą.

Pora savo kaltės nepripažįsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?