Slovėnijos policija per protestą prieš COVID-19 priemones panaudojo ašarines dujas

Slovėnijos policija trečiadienį panaudojo vandens patranką ir ašarines dujas, kad išvaikytų tūkstančius protestuotojų, nusiteikusių prieš šalyje sugriežtintus COVID-19 apribojimus.

Slovėnijos policija trečiadienį panaudojo vandens patranką ir ašarines dujas, kad išvaikytų tūkstančius protestuotojų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Slovėnijos policija trečiadienį panaudojo vandens patranką ir ašarines dujas, kad išvaikytų tūkstančius protestuotojų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2021, 9:35 AM

Policija nurodė, kad demonstracijoje dalyvavo apie 8 tūkst. žmonių, ir tai buvo didžiausias kada nors šioje nedidelėje, 2 mln. gyventojų turinčioje šalyje surengtas tokio tipo protestas prieš sveikatos priemones.

„Policija įsikišo, kad išvaikytų mitingą, kai protestuotojai pradėjo svaidyti butelius, akmenis ir fejerverkus“, – sakoma policijos pranešime.

Privatus naujienų portalas N1 skelbė, kad buvo sužeisti keli pareigūnai bei sulaikyti keli protestuotojai, nedidelėms žmonių grupėms tęsus susirėmimus su policija sostinės Liublianos centre.

Naujausi šalyje trečiadienį įsigalioję apribojimai apima sveikatos pasą, kuris nuo šiol reikalingas norint eiti į darbą ar apsipirkti parduotuvėse. Norėdami gauti šį sertifikatą, gyventojai turi būti pasiskiepiję, persirgę ar turi turėti neigiamą testo rezultatą.

Apie sugriežtintus apribojimus paskelbta šalyje daugėjant infekcijų, iki šiol paskiepijus tik 45 proc. gyventojų.

Protesto dalyviai laikė plakatus su užrašais „Stop korona fašizmui“ ir „Laisve, kur tu?!“. Mitingą, be kita ko, organizavo grupės, įskaitant neigiančias COVID-19 egzistavimą.

Šalies vidaus reikalų ministras Alesas Hojsas savo tviterio paskyroje už per proteste pratrūkusį smurtą kaltę suvertė opozicijai ir žiniasklaidai. „Smurtu ir vandalizmu protestuotojai demonstruoja, kaip atrodo kairysis fašizmas. Pagrindinių žiniasklaidos priemonių žurnalistai vėl sakys, kad jie čia niekuo dėti“, – tviteryje rašė ministras.

Jis palygino pastarąjį protestą su 2020 m. lapkritį vykusia antyvyriausybine demonstracija, kai buvo sužeista 15 policijos pareigūnų ir vienas žurnalistas.

Konservatyvių pažiūrų premjeras Janezas Jansa neretai užsipuola žiniasklaidą. Jo vadovaujama šalis šiuo metu pirmininkauja ES.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.