Migrantai braunasi į Lenkiją – 3200 bandymų kirsti sieną iš Baltarusijos vien šį mėnesį

Lenkijos pasienio apsaugos tarnyba (SG) nuo rugsėjo pradžios užfiksavo daugiau nei 3,2 tūkst. neteisėtų bandymų patekti į šalį iš kaimyninės Baltarusijos, vien ketvirtadienį tokių mėginimų buvo 238, penktadienį naujienų agentūrai PAP sakė atstovas spaudai.

 Lenkijos pasienio apsaugos tarnyba (SG) nuo rugsėjo pradžios užfiksavo daugiau nei 3200 neteisėtų bandymų patekti į šalį iš kaimyninės Baltarusijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lenkijos pasienio apsaugos tarnyba (SG) nuo rugsėjo pradžios užfiksavo daugiau nei 3200 neteisėtų bandymų patekti į šalį iš kaimyninės Baltarusijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 3:05 PM, atnaujinta Sep 17, 2021, 3:33 PM

Tuo metu grupė pabėgėlių, penkias savaites įstrigusi niekieno žemėje tarp Lenkijos ir Baltarusijos sienos, toliau lieka laikinoje stovykloje miške netoli Usnaž Gorny kaimo. Pasak SG atstovo spaudai, migrantus aprūpina Baltarusija, tačiau šios informacijos neįmanoma patikrinti, nes Lenkija neleidžia žurnalistams ir pagalbos darbuotojams jų aplankyti.

Varšuva kaltina Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką sistemingai teikiant pagalbą pabėgėliams iš karo zonų, kad jie pasiektų išorinę Europos Sąjungos sieną. Gegužės pabaigoje A. Lukašenka perspėjo Europą, kad Minskas nebetrukdys migrantams keliauti į ES, toks jo atsakas į Vakarų sankcijas šiai buvusiai sovietinei respublikai.

Lenkija prie sienos su Baltarusija paskelbė nepaprastąją padėtį, užsieniečiams draudžiama keliauti į tą rajoną. Pasak gynybos ministro Mariuszo Blaszczako, Lenkijos kariuomenė tiesia tvorą palei savo 418 kilometrų ilgio sieną su Baltarusija, jau įveiktas 60 kilometrų sienos ruožas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.