Prancūzijoje bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę gavo 50 mln. žmonių, Slovėnijos viešojo sektoriaus darbuotojai privalės skiepytis

Prancūzijoje žmonių, gavusių bent vieną vakcinos nuo COVID-19 dozę, skaičius perkopė 50 mln., penktadienį pranešė šios šalies prezidentas Emmanuelis Macronas.

 67 mln. gyventojų turinčioje Prancūzijoje skiepijimo kampanija įsibėgėjo lėtai, bet dabar bent viena doze nuo COVID-19 yra vakcinuoti beveik 90 proc. šalies suaugusiųjų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 67 mln. gyventojų turinčioje Prancūzijoje skiepijimo kampanija įsibėgėjo lėtai, bet dabar bent viena doze nuo COVID-19 yra vakcinuoti beveik 90 proc. šalies suaugusiųjų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2021, 8:27 PM

Prezidentas apie tai pranešė socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše, kuriame taip pat sakė, kad „vakcina saugo gyvybes, o virusas žudo – tai labai paprasta“.

67 mln. gyventojų turinčioje Prancūzijoje skiepijimo kampanija įsibėgėjo lėtai, bet dabar bent viena doze nuo COVID-19 yra vakcinuoti beveik 90 proc. šalies suaugusiųjų. 

Vasarą įvestas „COVID pasas“, kuris įrodo, kad asmuo yra pasiskiepijęs arba turi neseniai daryto testo neigiamą rezultatą, ir kurio reikia norint patekti į restoranus, barus, sporto sales ar muziejus, suveikė kaip paskata pasiskiepyti milijonams skeptiškai į vakcinas žiūrėjusių gyventojų.

Tačiau įvairiuose Prancūzijos miestuose kas savaitę vyksta demonstracijos prieš šį dokumentą, o šeštadienį laukiama dar 180 protestų.

Slovėnijos viešojo sektoriaus darbuotojai privalės skiepytis nuo COVID-19

Slovėnijos viešojo sektoriaus darbuotojai turės būti pasiskiepiję nuo COVID-19 arba persirgę šia liga, kad galėtų toliau dirbti, penktadienį  pranešė vyriausybė, siekdama paspartinti lėtai vykstančią skiepijimo kampaniją.

Šis potvarkis, kuris turėtų įsigalioti nuo spalio 1 dienos, palies maždaug 31 tūkst. žmonių, įskaitant valstybės tarnautojus, policininkus ir karius.

Jie gali netekti darbo, jeigu atsisakys skiepytis, o jų užimamos pareigos neleis jiems dirbti iš namų.

„Pasitikiu darbuotojų sąmoningumu ir tikiuosi, kad atleidimų nebus“, – spaudos konferencijoje Liublianoje sakė viešojo administravimo ministras Boštjanas Koritnikas.

Slovėnija yra paskiepijusi vos 45 proc. iš 2 mln. šalies gyventojų – tai yra vienas mažiausių rodiklių Europos Sąjungoje.

Dėl augančių naujų užsikrėtimų skaičiaus pareigūnai buvo priversti įvesti naujus suvaržymus, įskaitant „sveikatos pasus“, kurių reikalaujama darbo vietose ir parduotuvėse.

Trečiadienį policija buvo priversta panaudoti ašarines dujas ir vandens patranką, kai per protestą prieš „sveikatos pasų“ įvedimą prasiveržė smurtas. 

Sveikatos priežiūros pareigūnų teigimu, naujausios suvaržymo priemonės padėjo pagreitinti vakcinacijos procesą.

Vis daugiau šalių imasi panašių priemonių vakcinacijos tempams paspartinti. Prancūzija ir Italija taip pat įvedė privalomus skiepus nuo COVID-19 sveikatos apsaugos sektoriaus darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.