Kremliaus atsakas į EŽTT išvadą: sprendimas dėl A. Litvinenkos „yra nepagrįstas“

Kremlius antradienį atmetė Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) išvadas, kad Rusija yra atsakinga už disidento, buvusio agento Aleksandro Litvinenkos nužudymą.

 Kremliaus atsakas į EŽTT išvadą: sprendimas dėl A. Litvinenkos „yra nepagrįstas“ (asociatyvi nuotr.).<br> AP/Scanpix nuotr.
 Kremliaus atsakas į EŽTT išvadą: sprendimas dėl A. Litvinenkos „yra nepagrįstas“ (asociatyvi nuotr.).<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2021, 2:17 PM

EŽTT antradienį paskelbė išvadą, kad Rusija yra atsakinga už 2006 metais Londone įvykdytą A. Litvinenkos nunuodijimą radioaktyviu poloniu.

„Šio tyrimo rezultatų vis dar nėra, tad... tokie pareiškimai yra, mažų mažiausia, nepagrįsti“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Mes nepasirengę priimti šių sprendimų“, – pridūrė jis.

Buvęs Rusijos saugumo agentas A. Litvinenka mirė 2006 metais, viename Londono viešbučių išgėręs radioaktyviu polonio izotopu Po-210 apnuodytos arbatos. Merdėdamas ligoninėje jis dėl savo mirties apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

A. Litvinenkos mirtis visą laiką slėgė Londono ir Maskvos santykius.

D. Peskovas sakė, kad EŽTT vargiai turi „galių ar techninių galimybių turėti informacijos šiuo klausimu“.

Kremliaus kritikai A. Litvinenkos nužudymą vertina kaip vieną iš visos virtinės Rusijos užsakytų nužudymo sąmokslų, įskaitant bandymus nunuodyti buvusį agentą Sergejų Skripalį Anglijoje 2018 metais ir opozicijos lyderį Aleksejų Navalną Sibire 2020-aisiais.

Kremlius tokius kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.