Prie Ispanijos krantų rasti 8 žuvę migrantai, tarp jų vaikas

Į pietines Ispanijos pakrantes per pastarąsias dvi dienas buvo išmesti aštuonių migrantų, tarp jų trijų moterų ir vaiko, palaikai, antradienį pranešė vietos pareigūnai.

Prie Ispanijos krantų rasti 8 žuvę migrantai, tarp jų vaikas.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Prie Ispanijos krantų rasti 8 žuvę migrantai, tarp jų vaikas.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2021, 8:44 PM, atnaujinta Sep 21, 2021, 8:56 PM

„Nuo sekmadienio iki antradienio ryto pakrantėse rasti aštuoni lavonai... iš vienos ar daugiau valčių“, – paskelbė Almerijos pareigūnai. Nurodoma, kad žuvę migrantai rasti 20 km ruože ir kad policija atlieka tyrimą.

Tų migrantų valtys tikriausiai išplaukė iš Maroko ar Alžyro. Tai mažiausiai 200 km kelionė per vakarinę Viduržemio jūros dalį, siekiant nuplaukti į Europą.

Šiemet jau 10 701 migrantas jūra pasiekė pagrindinės Ispanijos teritorijos dalies pietines pakrantes ar Balearų salas – 1 680 daugiau nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį, rodo Vidaus reikalų ministerijos rugsėjo 14 dienos duomenys.

Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) nurodo, kad nuo metų pradžios bandydami pasiekti Europą žuvo mažiausiai 238 migrantai.

Atskirai 11 060 migrantų šiemet sugebėjo iš Vakarų Afrikos pakrančių pasiekti Atlanto vandenyne esančias Ispanijos Kanarų salas. Pernai per tą patį laikotarpį tokių migrantų buvo 5 090.

Pasak ispanų nevyriausybinės organizacijos „Caminando Fronteras“, stebinčios migrantų jūroje nelaimės signalus, šiemet šiame itin pavojingame Atlanto migracijos kelyje žuvo ar dingo per 2 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.