V. Putinas apdovanojo Permės universiteto šaulį sutramdžiusius policininkus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį apdovanojo policijos pareigūnus, neutralizavusius šios savaitės pradžioje šaudynes Permės universitete surengusį studentą.

Valstybės vadovas įvertino pareigūnų „drąsą, narsą ir nesavanaudiškumą, parodytus atliekant tarnybinę prievolę“.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Valstybės vadovas įvertino pareigūnų „drąsą, narsą ir nesavanaudiškumą, parodytus atliekant tarnybinę prievolę“.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Nežinomas asmuo pateko į Permės valstybinio universiteto teritoriją ir paleido ugnį į studentus ir dėstytojus.<br>RBK stopkadras
Nežinomas asmuo pateko į Permės valstybinio universiteto teritoriją ir paleido ugnį į studentus ir dėstytojus.<br>RBK stopkadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 1:55 PM, atnaujinta Sep 22, 2021, 1:58 PM

Remiantis Kremliaus tinklapyje paskelbtu įsaku, Konstantinas Kalininas buvo apdovanotas Narsumo ordinu, o Vladimiras Makarovas – medaliu „Už nuopelnus saugant viešąją tvarką“.

Valstybės vadovas įvertino pareigūnų „drąsą, narsą ir nesavanaudiškumą, parodytus atliekant tarnybinę prievolę“.

Tuo metu Vidaus reikalų ministerija abu pareigūnus paaukštino tarnyboje.

„Konstantinui Kalininui pirma laiko suteiktas specialusis policijos leitenanto laipsnis, o jo partneriui vyresniajam inspektoriui Vladimirui Makarovui – policijos kapitono laipsnis“, – informavo VRM atstovė Irina Volk.

Pasak jos, tokiu būdu įvertinti „jų drąsūs ir ryžtingi veiksmai sulaikant ginkluotą nusikaltėlį“.

Pirmadienį paryčiais pirmojo kurso teisės studentas Timuras Bekmansurovas ėmė šaudyti viename iš Permės valstybinio nacionalinio mokslinių tyrimų universiteto korpusų. Per ataką žuvo šeši žmonės, dar apie 40 buvo sužeisti.

Sulaikant užpuoliką jis buvo sunkiai sužeistas ir vėliau hospitalizuotas.

Kaip anksčiau pranešė VRM, kelių policijos patruliai – leitenantas K. Kalininas ir jo porininkas vyresnysis leitenantas V. Makarovas – pirmieji atvyko į įvykio vietą. Užpuolikas pradėjo šaudyti į K. Kalininą, tačiau ugnimi atsakę pareigūnai jį nuginklavo. Paskui šauliui buvo suteikta pirmoji pagalba.

Vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas vėliau pasiūlė prezidentui apdovanoti į incidentą reagavusius pareigūnus.

VRM pabrėžė, kad abudu „veikė ryžtingai, kompetentingai ir nuosekliai“.

„Susidūrę su mirtinu pavojumi, policininkai išlaikė visišką ramybę ir užkirto užpuolikui kelią. Tai leido išvengti rimtesnių pasekmių ir naujų aukų“, – žurnalistams sakė I. Volk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.