J. Bidenas: raitų JAV pasieniečių konfrontacija su migrantais – „skandalinga“

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį „skandalingomis“ pavadino scenas, kai raiti amerikiečių pasieniečiai bandė atbaidyti iš Meksikos pėsčiomis atvykusius migrantus, perspėdamas, kad šie veiksmai turės „pasekmių“.

Pasak kritikų, šie vaizdai primena, kaip raiti kaubojai vaiko bandą arba tuos istorinius laikus, kai raitoji policija, kalėjimų prižiūrėtojai ar vergvaldžiai botagais plakdavo juodaodžius amerikiečius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pasak kritikų, šie vaizdai primena, kaip raiti kaubojai vaiko bandą arba tuos istorinius laikus, kai raitoji policija, kalėjimų prižiūrėtojai ar vergvaldžiai botagais plakdavo juodaodžius amerikiečius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2021, 4:26 PM, atnaujinta Sep 24, 2021, 5:53 PM

„Tai buvo siaubinga“, – Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė valstybės vadovas. – Tai skandalinga. Pažadu jums: tie žmonės sumokės... Bus pasekmių.“

Baltieji rūmai išvakarėse pranešė, kad JAV pasienio patruliai nebenaudos žirgų vykdydami migrantų kontrolės operacijas Del Rijaus rajone Teksase, pasirodžius nuotraukų, iš kurių galima spręsti apie netinkamą elgesį su sieną kirsti bandančiais haitiečiais.

JAV krašto saugumo sekretorius Alejandro Mayorkasas „anksčiau šį rytą pilietinių teisių gynėjų lyderiams nurodė, kad mes nebenaudosime žigų Del Rijuje“, pranešė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki.

Pirmadienį žiniasklaidoje pasirodė įrašų ir nuotraukų, kuriuose matyti, kaip raiti pareigūnai bando atbaidyti dokumentų neturinčius migrantus, neleisdami jiems kirsti JAV sienos iš Meksikos, kai kurie jų iš pažiūros baugina mosuodami ilgomis žirgų vadelėmis.

Pasak kritikų, šie vaizdai primena, kaip raiti kaubojai vaiko bandą arba tuos istorinius laikus, kai raitoji policija, kalėjimų prižiūrėtojai ar vergvaldžiai botagais plakdavo juodaodžius amerikiečius.

Pasienio tarnybą prižiūrintis A. Mayorkasas trečiadienį sakė, jog šie vaizdai „nerodo, nei to, kokia mes esame šalis, nei to, kas yra JAV muitinė ir sienų apsauga“.

Kongrese vykusiame posėdyje jis sakė nurodęs pradėti tyrimą ir išsiaiškinti, kas įvyko. Pasak jo, atsakingieji pareigūnai kol kas perkelti į kitas pareigas.

Šie vaizdai rodo, kokį iššūkį prezidento Joe Bideno administracijai kelia per sieną plūstančių haitiečių ir kitų migrantų banga.

Dalį jų vyriausybė sugrąžino per sieną, taip pat organizavo skrydžių daugiau nei 1 400 haitiečių sugrąžinti namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?