Islandija renka naują parlamentą

Islandijoje šeštadienį renkamas naujas parlamentas. Rinkimų apylinkės bus atidarytos 10 val. ryto vietos (ir Lietuvos) laiku.

 Islandija renka naują parlamentą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Islandija renka naują parlamentą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2021, 10:21 AM

Daliniai rezultatai turėtų būti paskelbti neilgai trukus po rinkimų apylinkių uždarymo 22 val., tačiau galutiniai rezultatai greičiausiai neišaiškės iki sekmadienio ryto.

Islandijos parlamentas Altingas yra seniausias pasaulyje ir turi 63 vietas, o tai reiškia, kad daugumai reikalingos mažiausiai 32 vietos.

Ekspertai prognozuoja, kad naująją šalies vyriausybę sudarys keturių ar netgi penkių partijų koalicija centro-kairės spektre.

Šiai 360 tūkst. gyventojų turinčiai ir ES nepriklausančiai šaliai pastaruosius ketverius metus vadovauja premjerė Katrin Jakobsdottir.

45-erių politikė yra ganėtinai populiari, tačiau jos kairiųjų-žaliųjų judėjimas V prarado kai kurių pasitikėjimą, kai po pastarųjų parlamento rinkimų 2017 m. ji suformavo neįprastą valdančiąją koaliciją su konservatyvia „Nepriklausomybės partija“ (D) ir liberalia „Pažangos partija“ (B).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.