Nigerijoje išpirką gavę pagrobėjai paleido dar 10 moksleivių

Ginkluoti asmenys, vasarą iš mokyklos Nigerijos šiaurės vakaruose pagrobę per 100 moksleivių, gavę išpirką paleido dar dešimt įkaitų, sekmadienį pranešė tėvų susivienijimo vadovas.

 Ginkluoti asmenys, vasarą iš mokyklos Nigerijos šiaurės vakaruose pagrobę per 100 moksleivių, gavę išpirką paleido dar dešimt įkaitų.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Ginkluoti asmenys, vasarą iš mokyklos Nigerijos šiaurės vakaruose pagrobę per 100 moksleivių, gavę išpirką paleido dar dešimt įkaitų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 10:07 AM

Užpuolikai liepos 5 dieną įsiveržė į Betelio baptistų vidurinę mokyklą Kadūnos miesto pakraštyje ir pagrobė 121 bendrabutyje miegojusį moksleivį.

Tai buvo vienas iš virtinės panašaus pobūdžio pagrobimų, įvykdytų ginkluotų gaujų, kurias vietos gyventojai vadina banditais. Šie asmenys terorizuoja Nigerijos šiaurės vakarinius ir centrinius rajonus, plėšdami kaimus, vogdami galvijus ir grobdami žmones.

Pastaruoju metu gaujos taikosi į mokyklas ir kolegijas, kur grobia mokinius ir studentus dėl išpirkos.

„Šiandien pagrobėjai paleido dar dešimt mokinių, mums įvykdžius jų finansinius reikalavimus, kaip ir ankstesnio moksleivių paleidimo atveju“, – sakė tėvams atstovaujančios asociacijos vadovas Josephas Hayabas.

Tačiau jis nepatikslino, kokia suma buvo sumokėta.

Prieš savaitę pagrobėjai taip pat paleido dešimt mokinių.

„Šiuo metu pagrobėjų nelaisvėje yra 11 moksleivių. Tikimės, kad kitą kartą jie visi bus paleisti, kai susitarsime su banditais“, – sakė J. Hayabas.

Nusikaltėliai pagrobtus moksleivius paleidžia nedidelėmis grupėmis – pasak J. Hayabo, taip daroma siekiant iš tėvų išvilioti kuo daugiau pinigų, nes sumos „mokamos kaskart, kai paleidžiami mokiniai“.

Lig šiol laisvę atgavo 110 mokinių; daugumą jų paleido pagrobėjai, o kai kurie sugebėjo patys pasprukti.

Nacionalinės policijos atstovas Frankas Mba praėjusį ketvirtadienį pranešė, kad trys pagrobėjai buvo suimti.

Nuo gruodžio Nigerijos šiaurėje iš viso pagrobta daugiau kaip 1 tūkst. studentų ir moksleivių, tačiau dauguma jų po derybų buvo paleisti.

Rugpjūtį banditai paleido 93 mokinius, prieš tris mėnesius pagrobtus iš islamo seminarijos centrinėje Nigerio valstijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.