V. Putinas siūlo R. T. Erdoganui pasiskiepyti rusiška vakcina „Sputnik“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį per susitikimą su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu paragino jį kaip pastiprinamąją vakcinos nuo COVID-19 dozę rinktis rusišką preparatą „Sputnik“, taip pat pasigyrė savo aukštu antikūnų lygiu.

 V.Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
 V.Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2021, 8:33 PM, atnaujinta Sep 29, 2021, 8:36 PM

Per šiltą pokalbį, įvykusį po tris valandas trukusių derybų V. Putino rezidencijoje Juodosios jūros kurorte Sočyje, rusų lyderis pareiškė, kad neseniai ištisą dieną praleido su koronavirusu užsikrėtusiu padėjėju, bet pats nesusirgo.

„Turiu didelį antikūnų kiekį, ačiū Dievui, man pasisekė“, – savo palmėmis apsodintoje rezidencijoje R. T. Erdoganui sakė V. Putinas.

„Taigi, kitą kartą, kai vėl skiepysitės, [rinkitės] „Sputnik“, – kalbėjo rusų prezidentas, jo komentarus transliuojant televizijai.

R. T. Erdoganas savo ruožtu pareiškė, kad jau pasiskiepijo „Pfizer“ vakcinos stiprinančiąja doze ir kad jo antikūnų lygis siekia 1 100.

„Tada kitą kartą“, – atsakė V. Putinas.

R. T. Erdoganas nieko neatsakė, tik nusijuokė.

Anksčiau šį mėnesį 68 metų Kremliaus šeimininkui teko dvi savaites izoliuotis, COVID-19 susirgus dešimtims asmenų jo artimiausioje aplinkoje.

Trečiadienį Rusijoje jau antrą dieną iš eilės užfiksuotas rekordiškai aukštas mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius – 857. Dėl plintančios koronaviruso delta atmainos ir vangios vakcinacijos kampanijos šalyje daugėja ir užsikrėtimo atvejų.

Atsižvelgiant į naujausią aukų prieaugį, bendras mirties atvejų skaičius šalyje išaugo iki 206 388 – jis yra didžiausias Europoje.

Rusų valdžia kaltinama besistengianti nuslėpti tikrąjį protrūkio mastą.

Kelios rusiškos vakcinos, įskaitant „Sputnik“, prieinamos jau daugelį mėnesių, tačiau medikams sunkiai sekasi įtikinti pasiskiepyti į vakcinaciją skeptiškai žiūrinčius gyventojus.

Iki trečiadienio tik kiek mažiau nei 30 proc. rusų buvo visiškai paskiepyti nuo COVID-19, nurodo tinklapis „Gogov“, kaupiantis duomenis iš regionų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.