Prancūzijoje 35 metus slapstęsis įtariamas žudikas maniakas rastas negyvas

Prancūzijoje negyvas rastas 35 metus nuo pareigūnų slapstęsis žudikas maniakas, įtariamas dėl kai kurių seniausių neišaiškintų žmogžudysčių šalyje.

 Prancūzijoje 35 metus slapstęsis įtariamas žudikas maniakas rastas negyvas.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Prancūzijoje 35 metus slapstęsis įtariamas žudikas maniakas rastas negyvas.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2021, 6:07 PM

Įtariamasis, pravarde „Le Grele“, buvo policijos ieškomas nuo praėjusio amžiaus 9-to dešimtmečio dėl jaunų mergaičių žudymo ir prievartavimo. Policija jau lipo jam ant kulnų.

Jis buvo įtariamas dėl virtinės nusikaltimų, įvykdytų 9-me ir 10-me dešimtmečiais, įskaitant nepilnamečių žaginimą, žudymą, pasikėsinimą nužudyti, ginkluotą apiplėšimą ir nepilnamečių grobimą, sakoma ketvirtadienį paskelbtame Paryžiaus prokurorės Laure Beccuau pareiškime.

Vyras, įvardijamas kaip Francois Verove'as, nusižudė nuomojame bute, kur paliko raštišką prisipažinimą, sakė bylai artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP.

Vienoje garsiausių bylų jis buvo įtariamas išprievartavęs ir nužudęs 11 metų mergaitę Cecile, rastą negyvą rūsyje namo, kur gyveno 19-ajame Paryžiaus rajone.

Taip pat įtariama, kad 1987 metais jis pasmaugė vieną porą Paryžiaus centriniame Marė rajone.

Per daugelį tyrimo metų tyrėjai priėjo išvadą, kad nusikaltimų metu įtariamasis galėjo būti už vidaus saugumą atsakingų ginkluotų žandarmerijos pajėgų narys, ir atliko jo genetinę daktiloskopiją.

Pastaraisiais mėnesiais tyrimą atliekantis magistratas pradėjo 750 žandarų, minėtu laikotarpiu dirbusių Paryžiaus regione, apklausą.

Vienas jų buvo 59 metų F. Verove'as, gyvenęs pietų Prancūzijoje. Rusėjo 24 dieną jam buvo išsiųstas teismo šaukimas, bet po trijų dienų jo žmona pranešė apie jo dingimą.

Trečiadienį jis buvo rastas negyvas Viduržemio jūros pakrantės žvejų kaimelyje Le Gro diu Rua, sakoma prokurorų pranešime.

F. Verove'as dirbo žandaru, po to – policininku ir vėliau išėjo į pensiją, nurodoma jame.

DNR mėginį nuo jo kūno paėmę pareigūnai nustatė, kad jis sutampa su genetinės medžiagos pėdsakais, rastais kelių nusikaltimų vietose.

Remiantis vietos žiniasklaida, F. Verove'as atsisveikinimo laiške rašė apie „praeities impulsus“, kuriuos jam vėliau pavyko „suvaldyti“, ir kad po 1997 metų neįvykdė nė vieno nusikaltimo. Šiame prisipažinime nusikaltimų detalių nebuvo, skelbia žiniasklaida.

1986 metais policija paskelbė nusikaltėlio fotorobotą, sukurtą pagal liudytojų parodymus. Jame buvo maždaug 25 metų vyras šviesiai rudais plaukais su matomais spuogų paliktais randais ant veido.

Cecile šeimai atstovaujantis advokatas Didier Sebanas padėkojo policijai už jos darbą, tačiau naujienų agentūrai AFP pripažino, kad buvo „skaudu sužinoti, kad nusikaltėlis nusinešė savo paslaptis“.

Kaip rašo laikraštis „Parisien“, F. Verove'as taip pat buvo įtariamas dėl 19 metų Karine Leroy nužudymo 1994 metais netoli Paryžiaus esančiame Mo mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.