Hjustone buvęs mokinys pašovė mokyklos darbuotoją

Teksaso valstijos mieste Hjustone vienos chartijos mokyklos buvęs mokinys penktadienį ryte pašovė šios įstaigos darbuotoją, bet greitai pasidavė policijai, pranešė pareigūnai.

Teksaso valstijos mieste Hjustone vienos chartijos mokyklos buvęs mokinys penktadienį ryte pašovė šios įstaigos darbuotoją, bet greitai pasidavė policijai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Teksaso valstijos mieste Hjustone vienos chartijos mokyklos buvęs mokinys penktadienį ryte pašovė šios įstaigos darbuotoją, bet greitai pasidavė policijai.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2021, 10:46 AM

Incidentas įvyko apie 11 val. 45 min. vietos (19 val. 45 min. Lietuvos) laiku mokykloje „YES Prep Southwest Secondary“, kurią lanko 6–12 klasių moksleiviai. Hjustono policijos viršininkas Troy Finneris sakė, kad vyras šovė į mokyklos duris, o paskui pašovė į nugarą vieną darbuotoją.

Pasak pareigūno, į ligoninę pristatyto mokyklos darbuotojo būklė sunki. Mokyklos pranešime sakoma, kad moksleiviai per incidentą nenukentėjo.

Policija neatskleidė sužeisto darbuotojo ir šaulio vardų, bet teisėsauga greitai nustatė užpuoliko tapatybę, nes jis anksčiau mokėsi toje mokykloje. Policija taip pat neatskleidė užpuolimo galimo motyvo. T. Finneris sakė, kad tarnybos aiškinasi, ar šaulys ir sužeistasis buvo anksčiau kaip nors susiję.

Prieš 13 val. iš mokyklos vienas po kito ėjo kaukes dėvintys moksleiviai, iškėlę rankas, kad parodytų pareigūnams nesinešantys ginklų. Daug vaikų sakė žurnalistams išeidami iš pastato matę kraujo pėdsakų.

„Niekas nenorėtų, kad atsitiktų kažkas panašaus, – kalbėjo T. Finneris. – Tačiau noriu pagirti šiuos moksleivius. Kiekvienas mokinys, kuriuos mačiau išeinant, buvo ramūs. Administracijos darbuotojai, mokytojai atliko puikų darbą. Noriu juos už tai pagirti... Jie to mokosi.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.