Gruzijoje sulaikytas M. Saakašvilis paskelbė bado streiką, reikalauja konsulinės pagalbos

Gruzijoje sulaikytas buvęs šios šalies prezidentas Michailas Saakašvilis, šiuo metu turintis Ukrainos pilietybę, paskelbė bado streiką ir reikalauja leisti jam susitikti su ukrainiečių konsulu, penktadienį žurnalistams sakė žmogaus teisių įgaliotinė Nino Lomdžarija.

 Sakartvele sulaikytas M. Saakašvilis paskelbė bado streiką ir reikalauja leisti jam susitikti su ukrainiečių konsulu.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Sakartvele sulaikytas M. Saakašvilis paskelbė bado streiką ir reikalauja leisti jam susitikti su ukrainiečių konsulu.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2021, 9:21 AM, atnaujinta Oct 2, 2021, 3:24 PM

M. Saakašvilis, dirbęs prezidento poste 2004–2013 metais, buvo sulaikytas anksčiau penktadienį, kai sugrįžo į tėvynę vietos valdžios rinkimų išvakarėse.

Pastaruoju metu Ukrainoje gyvenęs 53 metų M. Saakašvilis, didžiausios opozicinės partijos – Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) – įkūrėjas, buvo ieškomas šalies valdžios dėl kaltinimų piktnaudžiavimu įgaliojimais. Teismas jį 2018 metais už akių pripažino kaltu pagal du kaltinimus ir skyrė šešerius metus laisvės atėmimo.

Eksprezidentas tvirtina, kad šie kaltinimai politiškai motyvuoti.

„Kaip jis man sakė, sulaikymo metu buvo visiškai vienas ir niekam nesipriešino. Taigi, prieš jį jėga nebuvo naudojama“, – po susitikimo su M. Saakašviliu kalėjime Rustavio mieste sakė N. Lomdžarija.

Pasak jos, M. Saakašvilis nurodė, kad sulaikymo metu su juo elgtasi patenkinamai.

„Sveikatos atžvilgiu kokių nors ypatingų poreikių jis neturi. Michailas Saakašvilis pareiškė, kad skelbia bado streiką ir kaip Ukrainos pilietis reikalauja susitikimo su Ukrainos konsulu“, – pridūrė N. Lomdžarija.

Pareigūnė pridūrė, kad M. Saakašvilis nesutinka su Gruzijos teismo jam paskelbtu nuosprendžiu. „Jis laiko save politiniu kaliniu“, – nurodė ombudsmenė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.