V. Zelenskis dar nenusprendė, ar sieks antros kadencijos Ukrainos prezidento poste

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį sakė dar nenusprendęs, ar sieks antros kadencijos šiame poste.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį sakė dar nenusprendęs, ar sieks antros kadencijos šiame poste.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį sakė dar nenusprendęs, ar sieks antros kadencijos šiame poste.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2021, 1:43 PM

„Nieko nesprendžiau dėl antros kadencijos. Sakiau, jog, mano nuomone, mes įvykdėme 30–35 proc. savo programos, o pusė kadencijos praėjo. Jei nedirbsime greitai, ypač Aukščiausiojoje Radoje, jei mums nuolat kartos, kad tai prieštarauja reglamentui, tai nieko nespėsime padaryti. Tai nereiškia, kad jei spėsiu viską padaryti per puspenktų metų, likus pusmečiui iki kadencijos pabaigos pasitrauksiu“, – sakė jis spaudos konferencijoje po susitikimo su koalicijos statusą turinčios frakcijos „Liaudies tarnas“ nariais.

Teiginius apie „valdžios koncentraciją“ jis atmetė kaip „dirbtinę istoriją“. „Ne visai suprantu, apie kokią koncentraciją kalbate. Visa, ką turime, ir turėjome. Taip pat ir mažesnės valdžios negali būti. Mums tai savo balsavimu suteikė Ukrainos liaudis“, – sakė jis.

V. Zelenskis taip pat sakė neketinantis inicijuoti konstitucijos pataisų dėl valdymo formos pakeitimo į prezidentinę respubliką. Tuo pačiu jis atmetė mintį, kad valdžia Ukrainoje yra sutelkta prezidento rankose, o visi sprendimai priimami prezidentūroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.