Gaisras nuniokojo istorinį Romos tiltą per Tibro upę

Gaisras, tikriausiai sukeltas dujų baliono sprogimo, sunaikino dalį istorinio tilto per Tibro upę Romoje, kol sekmadienį paryčiais ugniagesiams pavyko užgesinti liepsnas.   

 Gaisras nuniokojo istorinį Romos tiltą per Tibro upę.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Gaisras nuniokojo istorinį Romos tiltą per Tibro upę.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-04 11:34

Ugniagesiai informavo, kad gaisras įsiplieskė šeštadienį prieš vidurnaktį šalia Ostijos rajono, o sekmadienį 4 val. jie baigė gesinti liepsnas.   

Per gaisrą, nuniokojusį Pramonės tiltą (ital. ponte dell'Industria) žmonės nenukentėjo, tačiau iš trijų naktinių klubų jaunimo pamėgtame paupio rajone saugumo sumetimais buvo evakuoti visi žmonės, pranešė valstybinė televizija.    

Gaisras, regis, įsiplieskė paupy šalia Pramonės tilto esančiame lūšnyne, kuriame įsikūrę benamiai. Liepsnos greitai persimetė į tilto konstrukcijas. Valstybinis radijas informavo, jog pareigūnai mano, kad gaisras galėjo įsiplieksti sprogus vieno iš benamių dujų balionui.  

Į Tigro upę nukrito dalis tilto išorinio pėsčiųjų tako ir konstrukcija po tiltu, laikiusi inžinerinių tinklų linijas. Radijas pažymėjo, kad kitas prieš kelerius metus siautęs gaisras taip pat buvo siejamas su lūšnynu.      

Ugniagesiai socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė, kad šiuo metu tilto būklė tokia, kad juo naudotis per daug pavojinga. Taip pat uždraustas bet koks laivų judėjimas po tiltu, kol jis bus tinkamai suremontuotas.    

Šio tilto atidarymo ceremonijoje 1893 metais dalyvavo popiežius Pijus IX. Pramonės tiltas tapo vienu iš paskutinių reikšmingų statinių baigiantis laikotarpiui, kai Vatikanas tebekontroliavo šį miestą, greitai tapusį suvienytos Italijos sostine.    

Šis tiltas, romiečių vadinamas „Geležiniu tiltu“, iš pradžių naudotas kaip geležinkelio tiltas. Vėliau jis buvo pertvarkytas ir pritaikytas automobilių eismui ir pėstiesiems. 

Šalia tilto įrengta atminimo lentelė, skirta dešimčiai moterų, kurioms ant jo 1944 metais egzekuciją įvykdė Romą okupavę nacių SS kariai. Moterys buvo nubaustos už tai, kad užėmė kepyklą, siekdamos išmaitinti savo šeimas mieste, kuriame dėl karo labai stigo maisto.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.