Šiaurės Makedonijos prezidentas atvyko pirmo valstybinio vizito Graikijoje

Šiaurės Makedonijos prezidentas antradienį atvyko į Atėnus pirmo valstybinio vizito Graikijoje, abiem kaimyninėms šalims toliau stengiantis užmiršti dešimtmečius trunkančius ginčus.

Šiaurės Makedonijos prezidentas antradienį atvyko į Atėnus pirmo valstybinio vizito Graikijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šiaurės Makedonijos prezidentas antradienį atvyko į Atėnus pirmo valstybinio vizito Graikijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 3:58 PM

Prezidentas Stevo Pendarovskis Atėnuose susitiko su Graikijos prezidente Katerina Sakelaropulu ir premjeru Kiriaku Micotakiu, siekdamas paramos įstrigusioms jo šalies pastangoms įstoti į Europos Sąjungą.

Buvusios Jugoslavijos respublika Makedonija 1991 metais paskelbė nepriklausomybę, bet santykius su Graikija normalizavo tik 2018-aisiais, sutikusi pakeisti savo pavadinimą ir tapti Šiaurės Makedonija, kad išsklaidytų Graikijos susirūpinimą dėl savo pačios šiaurinio Makedonijos regiono.

Šiaurės Makedonija ir penkios kitos Vakarų Balkanų šalys – Albanija, Bosnija, Serbija, Juodkalnija ir Kosovas – siekia narystės ES, bet esamos 27 bloko narės nesutaria dėl plėtros grafiko.

Minėtų šešių Balkanų valstybių lyderiai turi dalyvauti ES viršūnių susitikime Slovėnijoje šį trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.