Dėl sprogimo Geteborge įtariamas vyras rastas negyvas

Švedijos prokurorai trečiadienį pranešė, kad 55 metų vyras, įtariamas dėl praėjusią savaitę įvykusio sprogimo antrajame pagal dydį šalies mieste Geteborge esančiame daugiabutyje, buvo rastas negyvas.

 Dėl sprogimo Geteborge įtariamas vyras rastas negyvas.<br>TT NEWS/Scanpix nuotr.
 Dėl sprogimo Geteborge įtariamas vyras rastas negyvas.<br>TT NEWS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 7:54 PM

Manoma, kad jis nusižudė.

Minėtas vyras, kurį Švedijos žiniasklaida įvardina kaip Marką Lorentzoną, buvo įtariamas sukėlęs praėjusį antradienį prieš aušrą įvykusį sprogimą jo gyvenamame daugiabutyje, per kurį buvo sužeista 16 žmonių.

Remiantis prokuratūros pranešimu, trečiadienio rytą jo kūną iš Geteborgo centre esančio kanalo ištraukė miesto darbininkai. Nustatyta, kad „tai tas pats vyras, kurio ieškojo policija ir prokurorai... po sprogimo pastate“, priduriama jame.

Pranešime sakoma, kad savižudybė yra labiausiai tikėtina jo mirties priežastis.

Anksčiau šią savaitę Švedijos prokurorai išdavė tarptautinį arešto orderį šiam vyrui suimti.

Įtariamasis, kuris turėjo būti iškeldintas iš būsto tą dieną, kai įvyko sprogimas, dingo be pėdsakų.

Po sprogimo kilęs gaisras išplito į kelis butus, buvo evakuota 140 daugiabučio gyventojų, 16 žmonių atsidūrė ligoninėje, iš jų keturi – sunkios būklės.

Anksčiau švedų radijas citavo neįvardytą įtariamojo kaimyną, sakiusį, kad tas vyras, „sprendžiant iš kvapo, bute arba rūsyje laikė daug cheminių medžiagų“.

Laikraštis „Aftonbladet“ pranešė, kad būsto savininkas bandė iškeldinti vyrą ir jo motiną iš buto. Kelios švedų žiniasklaidos priemonės nurodė, kad juos iškeldinti ketinta tą dieną, kai driokstelėjo sprogimas.

Pasak „Aftonbladet“, likus savaitei iki sprogimo policija pareiškė tam vyrui kaltinimus dėl kelių pažeidimų. Laikraštis taip pat pranešė, kad įtariamasis persekiojo kelis asmenis, kai dėl pandemijos metu taikomų apribojimų jam nebuvo leista slaugos namuose aplankyti motinos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.