Iranas grasina imtis priemonių, jei žlugs branduolinės derybos

Iranas pagrasino imtis neįvardytų priemonių, jei žlugs branduolinės derybos. Teheranas nenori pokalbių vien dėl pokalbių, svarbu į tikslą orientuotos derybos su konkrečiais ir šaliai ekonomiškai naudingais rezultatais, trečiadienį lankydamasis Maskvoje pareiškė užsienio reikalų ministras Husseinas Amirabdollahianas. Irane spėliojama, kad grasinimai gali būti susiję su branduolinių projektų plėtra.

Užsienio reikalų ministras H. Amirabdollahianasinistras paragino JAV  pademonstruoti „gerą valią“ ir leisti naudotis bent dalimi užsienyje įšaldytų Irano bankų sąskaitų.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Užsienio reikalų ministras H. Amirabdollahianasinistras paragino JAV  pademonstruoti „gerą valią“ ir leisti naudotis bent dalimi užsienyje įšaldytų Irano bankų sąskaitų.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2021, 2:25 PM

Ministras paragino JAV prieš prasidedant naujoms deryboms pademonstruoti „gerą valią“ ir leisti naudotis bent dalimi užsienyje įšaldytų Irano bankų sąskaitų.

Balandį atnaujintos derybos dėl 2015 metų Vienos susitarimo išgelbėjimo nutrūko po birželį vykusių Irano prezidento rinkimų ir valdžios pasikeitimo. Kinija, Vokietija, Prancūzija, Didžioji Britanija ir Rusija siekia, kad JAV grįžtų į susitarimą. 2018 metais tuometinis prezidentas Donaldas Trumpas pasitraukė iš sutarties, atnaujino ekonomines sankcijas šaliai ir vėl uždarė šalies sąskaitas užsienyje.

Sankcijos didžia dalimi lėmė, kad Iraną yra ištikusi iki šiol didžiausia ekonominė krizė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.