Vokietijos policija surengė operaciją prieš tinklą, įtariamą išplovus apie 140 mln. eurų

Vokietijos policija trečiadienį surengė reidus 25-iuose šalies miestuose, vykdydama didelio masto operaciją prieš pinigų plovimu įtariamą tinklą, galimai perkėlusį į užsienį milijonus neteisėtai įgytų pajamų.

Vokietijos policija surengė operaciją prieš tinklą, įtariamą išplovus apie 140 mln. eurų (asociatyvi nuotr.)<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Vokietijos policija surengė operaciją prieš tinklą, įtariamą išplovus apie 140 mln. eurų (asociatyvi nuotr.)<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-06 13:34

Diuseldorfo policija informavo, kad trečiadienį paryčiais prasidėjusiuose reiduose dalyvavo daugiau kaip tūkstantis pareigūnų. Jie vyko Šiaurės Reino-Vestfalijos, Žemutinės Saksonijos ir Brėmeno žemėse.

Per reidus buvo sulaikyta 11 asmenų, tarp jų 39 metų siras, kaltinamas priklausąs Sirijos ekstremistų grupuotei „al Nusra Front“, nurodė policija.

Šie reidai surengti atliekant tyrimą dėl musulmoniškose šalyse plačiai naudojamo vadinamojo „hawala“ tinklo, kai pervedant pinigus tarpininko vaidmenį atlieka ne bankai, o fiziniai asmenys.

Diuseldorfo policija sakė, kad nuo 2016 metų išplauti pinigai atkeliavo iš įvairiausių šaltinių, įskaitant nusikalstamą veiklą, tokią kaip ginkluoti apiplėšimai ir turto prievartavimas.

„Remiantis priminiais paskaičiavimais, tiriamu laikotarpiu buvo pervesta apie 140 mln. eurų“, – nurodė policija.

Visuomeninis transliuotojas WDR pranešė, kad dalį išplautos sumos sudarė pinigai, gauti iš prekybos narkotikais. Dalis šių lėšų buvo perkelta į Turkiją bei Siriją ir galėjo būti panaudota kovotojų grupuotėms finansuoti.

Policija nurodė, kad įtariamieji taip pat kaltinami neteisėtu naudos gavimu. Pareigūnai konfiskavo nemažai vertingų daiktų, įskaitant prabangius automobilius, laikrodžius, juvelyrinius dirbinius, kurių vertė – daugiau kaip 2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.