Europos Parlamentas ragina išplėsti sankcijas Baltarusijai

Europos Parlamento (EP) nariai ketvirtadienį priėmė rezoliuciją dėl Baltarusijos, kurioje reikalauja išplėsti sankcijas Baltarusijos režimui, taip pat ekonomikos sektoriams, sakoma Europos Parlamento interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 8:34 PM

Kaip sakoma dokumente, EP deputatai apgailestauja, kad „ES nustatytos ekonominės sankcijos turėjo tik dalinį poveikį [Aliaksandro] Lukašenkos režimui“.

Jame ES šalys raginamos „griežtinti tikslines ekonomines sankcijas, daugiausia dėmesio skiriant pagrindiniams Baltarusijos sektoriams, ir nedelsiant imtis penktojo sankcijų paketo Baltarusijos fiziniams ir juridiniams asmenims, dalyvaujantiems nesibaigiančiuose represijose, priėmimo“.

Parlamentas šioje rezoliucijoje išreiškė „tvirtą solidarumą su Lietuva, Lenkija ir Latvija, taip pat su kitomis ES šalimis, neseniai patyrusiomis Baltarusijos režimo bandymų nukreipti nemažai migrantų ir pabėgėlių prie ES išorės sienų“.

Europarlamentarai taip pat paragino „nedviprasmiškai remti Baltarusijos demokratinę opoziciją organizuojant laisvus ir sąžiningus rinkimus su tarptautiniais stebėtojais“ ir smerkia „nuolatinius Aliaksandro Lukašenkos ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino sandėrius“.

Už šią rezoliuciją balsavo 506 europarlamentarai, prieš – 29, 139 susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.