Sidnėjaus gyventojai po 100 dienų pertraukos vėl galės lankytis restoranuose ir sporto klubuose

Australijos Naujojo Pietų Velso valstijoje, įskaitant milijoninį Sidnėjaus miestą, visiškai paskiepijus 70 proc. gyventojų, regiono vyriausybė paskelbė apie griežtų koronaviruso ribojimų švelninimą. Jau nuo pirmadienio visiškai vakcinuoti asmenys – pirmą kartą po 100 dienų pertraukos – vėl galės valgyti restoranuose ir lankytis sporto klubuose.

Sidnėjaus gyventojai po 100 dienų pertraukos vėl galės lankytis restoranuose ir sporto klubuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sidnėjaus gyventojai po 100 dienų pertraukos vėl galės lankytis restoranuose ir sporto klubuose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 9:50 AM

Be to, privačiai namuose vėl galės susitikti iki 10 suaugusiųjų, o ne penki, kaip iki šiol. Lauke bus galimi 30 žmonių susibūrimai, iki šiol buvo 20, ketvirtadienį sakė regiono premjeras Dominicas Perrottetas.

Spalio 18 dieną vėl palaipsniui atsivers mokyklos. „Vakcinacija yra kelias į normalų gyvenimą, o ribojimų švelninimas prisidės prie to, kad vėl galėtų susitikti šeimos ir draugai, vaikai galėtų eiti į mokyklas, o įmonės galėtų greičiau atnaujinti veiklą“, – kalbėjo premjeras.

Žinybos visad pabrėžė, kad suvaržymai bus atlaisvinti, kai bus pasiektas 70 proc. vakcinacijos rodiklis. Kai abi dozes bus gavę 80 proc. gyventojų, bus dar daugiau atlaisvinimų.

Naujasis Pietų Velsas ilgai buvo labiausiai pandemijos paveiktas Australijos regionas. Užsikrėtimų bangą čia sukėlė dela atmaina. Dabar skaičiai vėl mažėja. Tuo tarpu kaimyninė Viktorija su Melburno didmiesčiu toliau kovoja su didesniu protrūkiu.

25 mln. gyventojų turinčioje Australijoje iki šiol virusas nustatytas 116 000 žmonių, 1 350 mirė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.