Graikija stiprina sargybą prie Turkijos sienos

Graikijos policijos ministras sekmadienį pranešė, kad 250 papildomų sargybinių bus dislokuota prie šalies sausumos sienos su Turkija, per kurią pernai į šalį mėgino patekti tūkstančiai prieglobsčio prašytojų.

Graikijos policijos ministras sekmadienį pranešė, kad 250 papildomų sargybinių bus dislokuota prie šalies sausumos sienos su Turkija<br>AFP/Scanpix nuotr.
Graikijos policijos ministras sekmadienį pranešė, kad 250 papildomų sargybinių bus dislokuota prie šalies sausumos sienos su Turkija<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2021, 3:30 PM

„Esame pasirengę (...) ir toliau didiname (saugumo) pajėgas pasamdydami 250 naujų pasieniečių, kurie parems Graikijos policiją“, – sakė piliečių apsaugos ministras Takis Theodorikakas, apsilankęs Kastanieso pasienio zonoje.

Vasario mėnesį dešimtys tūkstančių migrantų plūstelėjo Graikijos link, kai Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad leis praeiti į Europos Sąjungą patekti siekiantiems migrantams.

Po to sekė ne vieną dieną trukę susirėmimai su prieglobsčio prašytojais pasienyje, Graikijos policija kaltino Turkijos kolegas paleidus į juos ašarines dujas. Po incidento Graikija, stiprindama 200 kilometrų ilgio sieną regione, kurį kerta Evro upė, investavo į naują kovos su migracija arsenalą, įskaitant kameras, radijo lokatorių ir 40 kilometrų ilgio daugiau kaip penkių metrų aukščio plieninę tvorą.

 

Graikijos civilinės aviacijos vadovybė šeštadienį taip pat pranešė, kad rugpjūčio mėnesį Aleksandropolio oro uostas buvo aprūpintas pririštu oro balionu, žinomu kaip aerostatas, su tolimojo nuotolio terminiu fotoaparatu, padedančiu stebėti sieną. Rajone taip pat veikia ES sienų agentūros „Frontex“ valdomas dirižablis, sekmadienį pranešė valstybinė agentūra ANA.

Graikija pareiškė, kad išnagrinės kaltinimus dėl neteisėto iš Turkijos patekti bandančių migrantų išstūmimo. Šie kaltinimai buvo pateikti trečiadienį, atlikus didelį tyrimą, kurį paskelbė kelių Europos šalių žiniasklaida.

Atėnai nuolat neigia darantys ką nors neteisėta, taip pat ir migrantų teiginius, kad jie buvo mušami ir apiplėšti prieš priverstinai grąžinant juos per sausumos sieną su Turkija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.