Indijos administruojamoje Kašmyro dalyje kovotojai nušovė penkis karius

Indijos administruojamoje Kašmyro dalyje pirmadienį įtariami kovotojai nušovė penkis karius, pranešė kariuomenės atstovas.

Indijos administruojamoje Kašmyro dalyje pirmadienį įtariami kovotojai nušovė penkis karius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Indijos administruojamoje Kašmyro dalyje pirmadienį įtariami kovotojai nušovė penkis karius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2021, 12:33 PM

Tai – mirtiniausias čia įvykęs incidentas nuo vasario mėnesio.

„Paieškos operacijos metu įtariami infiltratoriai nužudė vieną jaunesnįjį karininką ir keturis karius... Operacija tęsiasi“, – naujienų agentūrai AFP sakė pulkininkas Devendaras Anandas.

Šaudynės įvyko kalnų perėjoje netoli vadinamosios kontrolės linijos, padalijančios Kašmyrą į dvi dalis. Vieną jų administruoja Indija, o kitą – Pakistanas.

Tai buvo mirtiniausia čia įvykusi ataka prieš karines pajėgas nuo vasario, kai Indija ir Pakistanas paskelbė apie paliaubas.

Kašmyras yra padalintas tarp šių dviejų Pietų Azijos šalių nuo 1947 m., tačiau abi jos reiškia pretenzijas į visą regioną.

Sukilėlių grupuotės jau daugiau kaip tris dešimtmečius kovoja su Indijos kariais ir reikalauja Kašmyro nepriklausomybės ar jo prijungimo prie Pakistano teritorijos.

Susirėmimų metu iki šiol žuvo dešimtys tūkstančių civilių, karių ir sukilėlių. Indija kaltina Pakistaną remiant kovotojus.

Įtampa dėl regiono padidėjo 2019 m., kai Naujasis Delis panaikino Kašmyro autonomiją ir pakeitė vienus ten galiojančius įstatymus kitais.

Pastarosiomis savaitėmis įtampa vėl paaštrėjo, ten pranešus apie atakas prieš civilius, už kurias atsakomybę prisiėmė viena prieš Indiją nusiteikusi kovotojų grupuotė. Tarp praėjusios savaitės atakų aukų – du mokytojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.