Pareigūnai yra įsitikinę, kad rado M. McCann pagrobėją: vilties, jog mergaitė yra gyva, neliko

Vyras, kuris, Vokietijos prokurorų manymu, nužudė Madeleine McCann, yra įsitikinęs, kad jie neturi nė vieno įrodymo, kuriuo galėtų jį apkaltinti.

  Madeleine McCann.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
  Madeleine McCann.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 4:46 PM, atnaujinta Oct 12, 2021, 4:55 PM

Tyrimui vadovaujantis Hansas Christianas Wolteris šį savaitgalį pareiškė, kad policija jau turi pakankamai įrodymų apkaltinti 43 metų Christianą Bruecknerį, kuris yra nuteistas už pedofiliją, tačiau pirmiausia nori „sustiprinti savo poziciją“.

Tyrėjai yra „100 proc. įsitikinę“, kad 2007 m. Portugalijos Praia da Luz miestelio atostogų komplekse dingusią britų mergaitę nužudė H.Brueckneris, ir tikisi kitais metais pateikti jam kaltinimus „turėdami kuo daugiau įrodymų“, sakė H.Ch.Wolteris.

„Kai vis dar turime klausimų, būtų nesąmonė pareikšti kaltinimus, o ne laukti atsakymų, kurie galėtų sustiprinti mūsų poziciją“, – sakė jis laikraščiui „The Mirror“.

Tačiau sekmadienį paskelbtame pranešime teigiama, kad įtariamasis, kuris šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę už išžaginimą ir prekybą narkotikais ir atsisako bendrauti su policija, mano, kad pagrindinio tyrėjo komentarai yra blefas.

„H.Brueckneris ir jo teisininkų komanda tebėra įsitikinę, kad H.Ch.Woltersas ir jo tyrėjai neturi nė menkiausio įrodymo, dėl kurio galėtų jį nuteisti ar apkaltinti“, – „The Sun“ citavo įtariamajam artimus šaltinius.

Teigia, kad įtariamojo pozicija visada buvo aiški: jei yra įrodymų, parodykite juos. Tačiau policija niekada to nedarė.

„Todėl jis įsitikinęs, kad šie komentarai yra blefas, kuriuo siekiama, kad H.Brueckneris patektų už grotų ir kam nors prisipažintų. Tai niekada neįvyks, – teigė šaltinis. – Jis tiki, kad H.Ch.Woltersas yra tiesiog įžymus policininkas, norintis patekti į laikraščių antraštes“.

Savo komentaruose „The Mirror“ H.Ch.Woltersas pripažino, kad tyrėjai neturi „nei kūno, nei DNR įrodymų“, tačiau išskyrė „kitus įrodymus“.

„Esame įsitikinę, kad turime žmogų, kuris pagrobė ir nužudė jūsų dukrą. Galiu tik paprašyti jūsų kantrybės, – kreipdamasis į Madeleine tėvus Kate ir Gerry McCann sakė H.Ch.Woltersas. – Aš asmeniškai manau, kad išvados bus padarytos kitais metais. Neturime kūno ir DNR, tačiau turime kitų įrodymų. Remiantis mūsų turimais įrodymais, jie neleidžia daryti jokios kitos išvados.“

Tyrėjas pripažino, kad vilties, jog mergaitė yra gyva, neliko.

„Negaliu jums pasakyti, kuo remdamiesi darome prielaidą, kad ji mirusi. Bet mes nematome jokios kitos galimybės. Nėra jokios vilties, kad ji gyva“, – sakė H.Ch.Woltersas.

H.Brueckneris, kuris 1994 m. pirmą kartą buvo nuteistas už seksualinį vaikų išnaudojimą, 1995 m. persikėlė į Portugaliją bėgdamas nuo kalėjimo bausmės Vokietijoje.

Tuo metu, kai Madeleine dingo, jis gyveno kemperyje Praia da Luz.

Jis neigia, kad yra susijęs su Madeleine dingimu, tačiau įtariama, kad prisipažino pagrobęs Madeleine, kai bare kalbėjosi su nusikaltimų bendrininku.

2018 m. jis buvo išduotas iš Italijos Vokietijai pagal arešto orderį dėl prekybos narkotikais, už kurį buvo nuteistas ir atliko 21 mėnesio laisvės atėmimo bausmę Vokietijos Kylio mieste.

Šiuo metu jis atlieka septynerių metų laisvės atėmimo bausmę už 72 metų moters išžaginimą 2005 m.

Parengta pagal „The Independent“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.