Naujosios Zelandijos oro bendrovė vieną lėktuvą pavers vakcinacijos centru

Šį savaitgalį oro bendrovė „Air New Zealand“ vieną iš savo lėktuvų „Boeing 787 Dreamliner“ pavers vakcinacijos nuo COVID-19 centru, taip tikėdamasi paskatinti žmones aktyviau skiepytis.

 „Air New Zealand“ lėktuvas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „Air New Zealand“ lėktuvas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2021, 12:51 PM

Renginys vyks šeštadienį Oklando oro uoste, kur iš anksto užsiregistravę žmonės pro priekines lėktuvo duris pateks į „Business Premier“ klasę.

Būdami aukščiausios klasės sėdimųjų vietų zonoje jie gaus vieną „Pfizer“/„BioNTech“ vakcinos dozę.

„Po to jie pereis į ekonominės klasės saloną, kur jiems bus patiekiama užkandžių, kol jie sėdės laukdami stebėjimo laikotarpio pabaigos, o tada galės išlipti iš lėktuvo“, – rašoma renginio puslapyje „Facebook“ tinkle.

Naujojoje Zelandijoje skiepijimo kampanija prasidėjo lėtai, ir iki šiol nuo COVID-19 apsaugą įgijo tik apie 50 proc. gyventojų. Šalyje naudojama tik „Pfizer“/„BioNTech“ vakcina.

Pandemijos pradžioje Naujoji Zelandija uždarė savo išorės sienas ir įvedė griežtus kelionių apribojimus. Daugelis iš 5 mln. šalies piliečių nuo to laiko neturėjo galimybės įlipti į lėktuvą ir kur nors skristi.

Šią savaitę šalies vyriausybė paskelbė, kad švietimo, sveikatos ir neįgaliųjų priežiūros sektoriuose skiepijimas nuo koronaviruso bus privalomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų