Gruzijos valdančiųjų lyderis: M. Saakašvilis nebus paleistas į laisvę dėl bado streiko

Gruzijos valdžia jokiomis aplinkybėmis nepaleis į laisvę kalėjime bado streiką paskelbusio buvusio šalies prezidento Michailo Saakašvilio, pareiškė valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ pirmininkas Iraklis Kobachidzė.

Kalėjime eksprezidentas paskelbė bado streiką, ir dabar gydytojai reiškia susirūpinimą dėl blogėjančios jo sveikatos būklės.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Kalėjime eksprezidentas paskelbė bado streiką, ir dabar gydytojai reiškia susirūpinimą dėl blogėjančios jo sveikatos būklės.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2021, 11:55 AM

M. Saakašvilis, Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) įkūrėjas, 2004–2013 metais dirbęs prezidento poste, slapta sugrįžo į Gruziją prieš spalio 2-ąją vykusius vietos valdžios rinkimus, bet netrukus buvo suimtas ir įkalintas.

Kalėjime eksprezidentas paskelbė bado streiką, ir dabar gydytojai reiškia susirūpinimą dėl blogėjančios jo sveikatos būklės.

„Gruzijos valdžia jokiomis aplinkybėmis nepaleis M. Saakašvilio į laisvę, kol jis neatliks teismo skirtos bausmės“, – sakė I. Kobachidzė televizijos „Imedi“ eteryje.

„Noriu pažymėti, kad M. Saakašviliui pareikšti kaltinimai tėra lašas jūroje, kalbant apie jo įvykdytus nusikaltimus“, – sakė „Sakartvelo svajonės“ pirmininkas.

Anot jo, naujausioje šalies istorijoje būta daug bado streiko atvejų, „tačiau aš per šį laikotarpį nepamenu nei vieno atvejo, kai bado streikas buvo skelbiamas nepateikiant jokių reikalavimų, o M. Saakašvilis reikalavimų nepateikė“.

„Tai beprecedentis atvejis ne tik mūsų, bet ir pasaulio istorijoje“, – pabrėžė I. Kobachidzė.

„Jei dėl bado streiko pablogės M. Saakšvilio sveikatos būklė, jam bus suteikta reikalinga medicinos pagalba“, – kalbėjo jis.

Spalvingo charakterio provakarietiškų pažiūrų M. Saakašvilis 2018 metais Gruzijoejbuvo už akių nuteistas kalėti šešerius metus dėl įgaliojimų viršijimo. M. Saakašvilis savo ruožtu tuos kaltinimus atmeta ir vadina juos politiškai motyvuotais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?