Jungtinės Karalystės parlamentarai sako dažnai sulaukią grasinimų mirtimi

Jungtinės Karalystės parlamento nariai, besiruošiantys pagerbti nužudytą savo kolegą konservatorių serą Davidą Amessą, pasidalijo nesena patirtimi apie gautus grasinimus mirtimi.

 Britų parlamentarai sako dažnai sulaukią grasinimų mirtimi.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Britų parlamentarai sako dažnai sulaukią grasinimų mirtimi.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 12:51 PM

Leiboristas Chrisas Bryantas sakė, kad dėl jam skirto grasinimo nužudyti buvo suimtas vyras jau po incidento per susitikimą su rinkėjais Esekse, kai buvo nužudytas D. Amessas.

Teisingumo sekretorius Dominicas Raabas kalbėjo, kad per pastaruosius dvejus metus sulaukė mažiausiai trijų grasinimų „nužudyti ar sužaloti“, vienas iš jų buvo grasinimas apipilti rūgštimi.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas vėliau pirmadienį Bendruomenių rūmuose atiduos pagarbą serui Davidui, o paskui abejų parlamento rūmų nariai dalyvaus pamaldose jo garbei netoliese esančioje Šv. Margaritos bažnyčioje.

Penktadienį įvykdytas politikos veterano nužudymas Belfero metodistų bažnyčioje Li on Si mieste privertė iš naujo kruopščiai įvertinti parlamento narių saugumą.

Kitą dieną, vos grįžęs iš Kataro, kur tyrė pabėgėlių iš Afganistano padėtį, Ch. Bryantas teigė sulaukęs grasinimo nužudyti.

„Šeštadienį grįžau ir pirmoji žinutė, kurią radau savo e. pašto dėžutėje, buvo gana aiškus grasinimas nužudyti, todėl pranešiau policijai ir ji ėmėsi veiksmų“, – sakė jis naujienų agentūrai PA.

Pasak jo, pastaraisiais metais JK padaugėjo agresijos politikų atžvilgiu, ypač dėl „Brexit“, taip pat iš protestuotojų prieš skiepus, kurie praėjusiais metais buvo užpuolę jo biurą Rondos rinkimų apygardoje Velse.

D. Raabas interviu BBC sakė, kad kolegos, ypač moterys, yra sulaukę dar „bjauresnių užgauliojimų“ nei jis pats, tačiau pastaruoju metu jis patyrė tris grasinimus, dėl kurių prireikė „įsikišimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.