Kuveito naftos perdirbimo įmonėje kilus gaisrui nesunkiai sužeisti keli darbuotojai

Vienoje stambioje Kuveito naftos perdirbimo įmonėje pirmadienį kilo gaisras, o kai kurie darbuotojai apsinuodijo dūmais arba buvo nesunkiai sužeisti, pranešė šios valstybinės bendrovės atstovai.

 Ugniagesiai. <br> 123rf.com nuotr.
 Ugniagesiai. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 11:48 AM

Pasak Kuveito nacionalinės naftos kompanijos, gaisras svarbioje perdirbimo įmonėje „Mina al Ahmadi“, esančioje Persijos įlankos pakrantėje, šiauriau šalies sienos su Saudo Arabija, neturėjo įtakos elektros tiekimui ar naftos eksportui. Keli darbuotojai dėl nudegimų gydomi netoliese esančioje ligoninėje, pridūrė bendrovė.

Šis objektas pritaikytas perdirbti iki 25 tūkst. barelių naftos per parą. Įmonė aprūpina Kuveito vidaus rinką, daugiausia benzinu ir dyzelinu. Neseniai ji buvo išplėsta, siekiant sumažinti išmetamųjų teršalų kiekį ir padidinti pajėgumus iki 346 tūkst. barelių per parą.

Ugniagesiai grūmėsi su liepsnomis apdorojimo ceche, kur iš naftos produktų šalinama siera. Kuveito pakrantėje esančio Fahahilo rajono gyventojai pranešė girdėję garsų sprogimą. Socialiniuose tinkluose pasirodė jų nufilmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip virš greitkelio į padangę kyla tirštų juodų dūmų stulpas.

4,1 mln. gyventojų turintis Kuveitas pagal dydį išžvalgytas naftos atsargas yra šeštas pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.