Rusijoje šautuvą į mokyklą atsinešęs mokinys paleido du šūvius, žmonės nenukentėjo

Rusijos Permės krašte vienas šeštokas savo mokykloje paleido kelis šūvius iš medžioklinio šautuvo, bet per šį incidentą niekas tiesiogiai nenukentėjo, pirmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė regioninė Vidaus reikalų ministerija.

Šautuvas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šautuvas. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 9:44 AM

Policija patvirtino, jog paryčiais „gavo pranešimą, kad mokykloje nepilnametis iš ginklo paleido du šūvius į sieną ir lubas“.

Paaiškėjo, kad šaulys buvo šeštos klasės mokinys, jis buvo sulaikytas.

Anksčiau informuotas šaltinis „Interfax“ sakė, kad paauglys į mokyklą atsinešė Kalašnikovo automatą imituojantį medžioklinį karabiną ir paleido du šūvius į orą. Preliminariais duomenimis, ginklą jis paėmė iš savo tėvo medžiotojo.

Įtariama, kad taip pasielgti jį paskatino patyčios mokykloje. Per incidentą moksleivis elgėsi neadekvačiai, todėl jam bus atliktas psichiatrinis įvertinimas. Šaudydamas į orą jis šaukė nerišlias frazes, o kai buvo sulaikytas, rėkė, kad vadovaujasi „Dievo nurodymais“, pažymėjo šaltinis.

Per šaudymą žmonės nenukentėjo, bet po incidento medikų pagalbos prireikė vienam mokiniui, kuriam koją sužeidė stiklo šukės.

Šiuo metu policija aiškinasi paauglio motyvus, taip pat kaip į jo rankas pateko šaunamasis ginklas.

Regioninės saugumo ministerijos spaudos tarnyba pirmadienį pranešė, kad šaudžiusį mokinį nuginklavo mokyklos direktorius.

„Mokinys buvo sutramdytas mokyklos direktoriaus“, – sakoma pranešime.

Kaip „Interfax“ pranešė informuotas šaltinis, „pirminiais duomenimis, moksleivis atsisakė planų šaudyti į žmones ir metė ginklą po asmeninių derybų su direktoriumi. Šis sulaikė paauglį ir perdavė jį teisėsaugai.“

Per incidentą mokykloje buvo daugiau nei 300 vaikų ir 30 mokytojų. Visi jie savarankiškai paliko pastatą.

„Vaikai, nelaukdami oficialios evakuacijos, operatyviai patys išėjo iš klasių ir paliko mokyklą, pasitraukdami saugiu atstumu“, – nurodė šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.