Naujojoje Zelandijoje užfiksuotas rekordinis COVID-19 atvejų paros prieaugis

Naujojoje Zelandijoje antradienį užregistruotas didžiausias nuo pandemijos pradžios naujų koronavirusinės infekcijos atvejų paros prieaugis, toliau siaučiant koronaviruso delta atmainai, sužlugdžiusiai šalies viltis iki nulio sumažinti COVID-19 atvejų skaičių.

 Naujoji Zelandija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Naujoji Zelandija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 10:10 AM

Sveikatos apsaugos pareigūnai pranešė, kad per praėjusią parą nustatyti 94 nauji COVID-19 atvejai. Ankstesnis paros prieaugio rekordas – 89 atvejai – buvo užfiksuotas pernai balandį, per pirmąją COVID-19 bangą.

Nors palyginti su kitomis šalimis Naujojoje Zelandijoje per parą nustatomų naujų atvejų skaičius nėra didelis, jis nuolat auga nuo rugpjūčio vidurio, kai šalyje buvo pirmą kartą aptikta itin užkrečiama koronaviruso delta atmaina.

Protrūkis, kurio židinys yra didžiausiame šalies mieste Oklande, privertė ministrą pirmininkę Jacindą Ardern atidėti į šalį jos svarbiausią politikos prioritetą – viruso eliminavimą – ir visą dėmesį skirti pastangoms spartinti gyventojų vakcinaciją.

Centro kairiojo sparno premjerė penktadienį ketina pristatyti naują strategiją, užtikrinsiančią daugiau laisvių, kai bus pasiektas nustatytas gyventojų vakcinacijos rodikliai.

Šiuo metu Naujojoje Zelandijoje jau pasiskiepiję maždaug du trečdaliai galinčių vakcinuotis gyventojų.

„Žinome, kad skiepai jau daro reikšmingą poveikį protrūkiui Oklande, kaip ir žmonės, besilaikantys taisyklių“, – sakė J. Ardern.

Iki delta atmainos pasirodymo Naujoji Zelandija pelnė tarptautinių pagyrimų už savo tvirtą atsaką į COVID-19, apėmusį griežtus karantinus, uolų kontaktų atsekimą ir griežtus suvaržymus pasienyje.

Šios priemonės davė rezultatų: 5 mln. gyventojų turinčioje šalyje užregistruoti tik 28 mirties nuo COVID-19 atvejai, o žmonės ilgus laikotarpius galėjo mėgautis normaliu gyvenimu.

Tačiau J. Ardern pripažino, kad delta atmaina yra veiksnys, kardinaliai keičiantis padėtį, nes ji plinta taip sparčiai, kad nebespėjama atsekti kontaktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.