V. Putinas gyvai nedalyvaus G20 viršūnių susitikime Romoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gyvai neketina dalyvauti spalio pabaigoje Romoje vyksiančiame Didžiojo dvidešimtuko (G20) grupės viršūnių susitikime, antradienį pranešė Kremlius.

V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
V. Putinas.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 4:14 PM

V. Putinui telefonu pasikalbėjus su Italijos premjeru Mario Draghi, Rusijos vyriausybė teigė, kad prezidentas yra pasirengęs dalyvauti nuotoliniu būdu.

Italija organizuoja susitikimą spalio 30-31 dienomis.

Kiek anksčiau Rusijos vyriausybė nurodė, kad V. Putino dalyvavimas priklausys nuo pandeminės situacijos. Rusija šiuo metu registruoja rekordinį mirštamumą nuo COVID-19.

V. Putinui priėmus tokį sprendimą, neįvyks antrasis asmeninis jo susitikimas su JAV prezidentu Joe Bidenu. Abu lyderiai pirmą kartą gyvai susitiko šią vasarą Ženevoje, dvišaliams santykiams pasiekus itin blogą tašką.

G20 susitikime asmeniškai taip pat nedalyvaus Kinijos vadovas Xi Jinpingas, toks jo sprendimas irgi priimtas dėl pandemijos.

Tačiau V. Putinas dar nėra nusprendęs, ar asmeniškai vyks į COP26 klimato konferenciją Glazge, kuri vyks spalio 31-lapkričio 12 dienomis, ar dalyvaus joje vaizdo ryšiu.

Jis neseniai nurodė, kad jo artimoje aplinkoje nustačius daug koronaviruso atvejų, jam teko izoliuotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.