Vokietijos dienraščio „Bild“ vyriausiasis redaktorius atleistas dėl tarnybinio romano

Vokietijos leidybos grupė „Axel Springer“ pirmadienį pranešė atleidusi bulvarinio dienraščio „Bild“ vyriausiąjį redaktorių Julianą Reicheltą dėl tarnybinio romano su kolege.

 Julianas Reicheltas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Julianas Reicheltas.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 9:43 AM

J. Reicheltas „aiškiai neatskyrė savo asmeninio gyvenimo ir darbo ir nepasakė tiesos apie tai valdybai“, nurodė „Axel Springer“ išplatintame pranešime ir pridūrė, kad informacija buvo gauta iš „žiniasklaidos pastarųjų dienų tyrimų“.

Pavasarį buvo atliekamas vidaus tyrimas dėl kaltinimų, esą 41 metų J. Reicheltas skirdavo į aukštesnes pareigas praktikantes, su kuriomis palaikė intymius ryšius, o vėliau jas nušalindavo ar atleisdavo.

Tyrimo metu J. Reicheltas nusišalino nuo vyriausiojo redaktoriaus pareigų, bet kovą buvo į jas grąžintas. Pareigas atgavo ir viena redaktorė.

„Julianas Reicheltas prisipažino supainiojęs profesinius ir privačius ryšius, tačiau paneigė anksčiau paminėtus kaltinimus, ir padarė tai su priesaika“, – tąsyk nurodė „Axel Springer“.

Kol kas neaišku, dėl kokių naujų kaltinimų „Axel Springer“ atleido J. Reicheltą, vieną kontroversiškiausių Vokietijos žiniasklaidos figūrų, tam tikrais klausimais smarkiai pakreipusį populiariausią šalies laikraštį dešinėn.

Visgi panašu, kad „Axel Springer“ imtis veiksmų paskatino sekmadienį JAV dienraštyje „The New York Times“ pasirodęs straipsnis.

Pastaraisiais metais patronuojančioji įmonė „Springer“ aktyviai užsiėmė verslo plėtra užsienyje. Pirmiausia ji įsigijo naujienų tinklalapį „Business Insider“, o šią vasarą – visą JAV įsikūrusią politinės žurnalistikos kompaniją „Politico“.

„The New York Times“ pranešė, kad J. Reicheltas, užmezgęs intymius ryšius su jauna žurnaliste, paskyrė jas į aukštas pareigas.

JAV dienraštis, cituodamas moters parodymus, duotus per „Axel Springer“ vidaus tyrimą, rašė, kad 2016 metais J. Reicheltas sakė: „Jeigu jie sužinos, kad esu užmezgęs romaną su praktikante, prarasiu darbą.“

„Bild“ vyriausiuoju redaktoriumi taps Johannes Boie, iki šiol stovėjęs prie „Axel Springer“ konservatyvaus savaitraščio „Welt Am Sonntag“ vairo.

1952 metais įkurtas „Bild“, rašantis plačiąją visuomenę dominančiomis temomis ir pateikiantis svarbiausias sporto bei pramogų pasaulio naujienas, yra populiariausias laikraštis Vokietijoje; jo dienos tiražas vis dar siekia 2 mln. egzempliorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.