Gruzijos gydytojai rekomendavo įkalintą buvusį šalies prezidentą M. Saakašvilį guldyti į ligoninę

Jo gydytojas Nikolozas Kipšidzė praėjusią savaitę išreiškė susirūpinimą, kad M. Saakašvilio sveikatai gali būti padaryta negrįžtama žala, sakydamas, jog dėl buvusio lyderio „kraujo sutrikimo bado streikas jam yra ypač pavojingas“.

M. Saakašvils.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M. Saakašvils.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-20 13:33, atnaujinta 2021-10-20 13:54

Antradienį vakare M. Saakašvilį apžiūrėjo gydytojai, jie ir rekomendavo jį paguldyti į ligoninę, agentūrai AFP sakė jo advokatas Dito Sadzaglišvilis.

Tą pačią dieną Gruzijos teisingumo ministras Rati Bregadzė žurnalistams sakė, kad vyriausybė „laikysis gydytojų rekomendacijų“, ir pridūrė, kad tokiam perkėlimui reikalingas M. Saakašvilio sutikimas.

2004-2013 metais šalies prezidentu buvęs M. Saakašvilis buvo suimtas ir įkalintas spalio 1 dieną grįžęs iš tremties Ukrainoje.

53-ejų metų pagrindinės šalies opozicinės jėgos – Vieningojo nacionalinio judėjimo – įkūrėjas tuoj pat pradėjo bado streiką, protestuodamas prieš, jo nuomone, politiškai motyvuotą baudžiamąjį persekiojimą.

2018 metais M. Saakašvilis buvo nuteistas už akių dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir nuteistas šešerius metus kalėti.

Antradienį grupė Europos Parlamento narių paragino M. Saakašvilį paleisti į laisvę, kol Europos Žmogaus Teisių Teismas, nagrinėjantis M. Saakašvilio apeliaciją dėl jo nuteisimo, priims sprendimą.

Ministras pirmininkas Iraklijus Garibašvilis sukėlė triukšmą šalyje, kai neseniai pareiškė, kad vyriausybė turėjo suimti M. Saakašvilį, nes jis atsisakė pasitraukti iš politikos.

Praėjusią savaitę dešimtys tūkstančių kartvelų susirinko sostinės Tbilisio gatvėse reikalaudami paleisti M. Saakašvilį, o daugiau kaip 90 tūkst. žmonių pasirašė jį remiančią peticiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.