Vokietijoje sulaikyti du buvę kariai, bandę suformuoti sukarintą grupę

Vokietijos policija trečiadienį sulaikė du buvusius karius, kaltinamus bandymu suformuoti „teroristinę“ sukarintą grupę dalyvauti Jemeno pilietiniame kare, paskelbė prokurorai.

Vokietijoje sulaikyti du buvę kariai, bandę suformuoti sukarintą grupę.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vokietijoje sulaikyti du buvę kariai, bandę suformuoti sukarintą grupę.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2021, 11:54 AM

Abu įtariamieji ėmėsi žingsnių, kad „sukurtų sukarintą 100–150 vyrų būrį“ iš buvusių policininkų ir karių, sakoma federalinės prokuratūros Karlsrūhėje pranešime.

Vokietijos piliečiai Arendas-Adolfas G. ir Achimas A., buvę bundesvero nariai, kaip teigiama, šių metų pradžioje pradėjo planuoti savo „teroristinę organizaciją“.

Arendas-Adolfas G., kuris buvo atsakingas už verbavimą, spėjo susisiekti su mažiausiai septyniais žmonėmis, vildamasis prikalbinti juos dalyvauti pilietiniame kare Jemene, nurodė prokuratūra.

Abu įtariamieji „žinojo, kad būrys, kuriam jie turėjo vadovauti, neišvengiamai turės per savo misiją žudyti“, ir numatė, kad žus civilių, sakoma pranešime.

Įtariamieji tikėjosi savo projektui gauti lėšų iš Saudo Arabijos ir ketino nariams mokėti po 40 tūkst. eurų.

Achimas A. kaltinamas tuo, kad susisiekė su Saudo Arabijos vyriausybės atstovais ir bandė surengti susitikimą. Vyriausybė į tai neatsakė.

Įtariamuosius specialiosios pajėgos areštavo trečiadienį ryte Breisgau-Aukštutinio Švarcvaldo rajone ir Miunchene, nurodė prokuratūra.

Atlikta kratų Miunchene, Kalvo rajone, taip pat Badene-Viurtemberge ir Bavarijoje.

Vokietijos vyriausybė jau daug metų nerimauja dėl kai kurių karių, ypač susijusių su kraštutinių dešiniųjų grupėmis, radikalėjimo.

Spalio pradžioje armija suspendavo ceremonijose dalyvaujančios sargybos karius dėl įtarimų seksualine agresija ir simpatijomis kraštutiniams dešiniesiems.

Pernai buvo iš dalies išformuotos elitinės specialiosios pajėgos KSK, kai buvo pavogta ekipuotės ir šaudmenų, o kai kurie nariai pastebėti per vieną vakarėlį rodantys nacių pasveikinimą.

Birželio mėnesį iš Lietuvos buvo atšauktas vokiečių karių būrys, jo narius apkaltinus rasistiniu ir antisemitiniu elgesiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.