Meksikos kurorte nušautos dvi užsienietės, dar trys atvykėliai sužeisti

Meksikos Karibų pajūrio mieste Tulume dvi Vokietijos pilietės buvo nušautos ir dar trys užsieniečiai buvo sužeisti per numanomų gaujų narių susišaudymą viename restorane, ketvirtadienį pranešė tarnybos.

 Meksikos kurorte nušautos dvi užsienietės, dar trys atvykėliai sužeisti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Meksikos kurorte nušautos dvi užsienietės, dar trys atvykėliai sužeisti.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 8:59 AM

Žuvusios moterys buvo atvykusios iš Vokietijos ir Indijos, o tarp sužeistųjų esama Vokietijos ir Nyderlandų piliečių, sakoma Kintana Roo valstijos prokuratūros pranešime.

Senovės majų miestų griuvėsiais ir žaviais paplūdimiais garsėjantis Tulumas yra vienas pagrindinių Meksikos turizmo traukos centrų, tačiau padėtį jame temdo besivaržančių nusikaltėlių gaujų karai.

Šaudymo incidentas įvyko trečiadienio vakarą restorane, esančiame „Majų Rivjeros“, kasmet aplankomos tūkstančių turistų, centre.

Pirminės tyrimo išvados rodo, kad įvyko „ginkluotas susirėmimas tarp nusikalstamų gaujų, užsiimančių narkotikų prekyba, narių“, sakoma prokuratūros pranešime.

Viena iš aukų žuvo įvykio vietoje, o kita mirė ligoninėje, nurodė pareigūnai.

Tulumo meras Marciano Dzulas sakė, kad aukos nepalaikė jokių žinomų ryšių su nusikaltėliais – šie žmonės veikiausiai pakliuvo į kryžminę ugnį.

Vienas iš įtariamų šaulių buvo suimtas, pridūrė jis.

M. Dzulas pripažino, kad Tulumą krečia smurto banga, susijusi su besivaržančiomis gaujomis, užsiimančiomis narkotikų prekyba ir pinigų prievartavimu.

„Manau, organizuoto nusikalstamumo problema – kad mes mėginame kovoti [su juo] vienoje srityje, bet, deja, šis atvejis yra nenumatyta žala, paveikianti kitus, niekaip su tuo nesusijusius žmones“, – skundėsi meras.

„Kovoti su tokio pobūdžio smurtu Tulume reikalingos komandinės pastangos“, – sakė M. Dzulas.

Nuo 2006 metų, kai Meksikos vyriausybė pasiuntė kariuomenę kovoti su narkotikų kontrabandininkų karteliais, kruvino smurto banga šalyje pareikalavo daugiau kaip 300 tūkst. žmonių gyvybių.

Majų Rivjeros regionas, kuriam taip pat priklauso Kankūno ir Plaja del Karmeno kurortiniai miestai, laikomas saugesniu negu kitos šalies vietos, bet jame smurtas taip pat didėjo.

Tuo metu Ramiojo vandenyno pakrantės miestas Akapulkas, kadaise buvęs populiarus tarp Holivudo žvaigždžių, pastaraisiais metais virto kruvinų gaujų karų scena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.