Pekinas pradeda naują masinio testavimo bangą, nustačius keturis COVID-19 atvejus

Kinijos sostinė ketina atlikti COVID-19 testus dešimtims tūkstančių gyventojų, penktadienį Pekino priemiestyje išaiškinus keturis naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus.

Kinijos sostinė ketina atlikti COVID-19 testus dešimtims tūkstančių gyventojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinijos sostinė ketina atlikti COVID-19 testus dešimtims tūkstančių gyventojų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 22, 2021, 3:04 PM

Šie atvejai buvo nustatyti, kai dėl naujo susirgimų protrūkio visoje šalyje uždaromos mokyklos ir atšaukiami skrydžiai.

Kinija griežtai laikėsi „nulinės tolerancijos“ dėl COVID-19 strategijos. Šalis faktiškai uždarė savo sienas ir taikė ilgus karantinus bei lokalius uždarymus.

Dabar daugiausiai gyventojų turinti pasaulio valstybė ieško būdų pažaboti naują protrūkį, keliose provincijose nustačius dešimtis naujų COVID-19 atvejų.

Dėl naujo protrūkio buvo atšaukti šimtai skrydžių, uždarytos turistų lankomos vaizdingos vietos ir mokyklos, o paveiktuose gyvenamuosiuose kompleksuose gyventojams uždrausta išeiti iš namų.

Protrūkis siejamas su senolių pora, kuri kartu su grupe kinų turistų skrido iš Šanchajaus į Šaansi provincijos Siano miestą, Gansu provinciją ir į Vidinę Mongoliją.

Su šios poros kelione vėliau buvo susieta dešimtys atvejų. Artimų kontaktų išaiškinta mažiausiai penkiose provincijose ir regionuose, įskaitant retai apgyvendintą Vidinę Mongoliją ir sostinę Pekiną.

Reaguodami Pekino šiaurės vakarinio Čanpingo rajono pareigūnai suintensyvino kontaktų atsekimą ir sugriežtino COVID-19 saugos protokolus, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

COVID-19 testai bus atlikti 35 tūkst. Pekino gyventojų.

Pirmadienį protrūkio paveiktas Vidinės Mongolijos Erenhoto miestas uždraudė keliones iš miesto ir į jį, taip pat nurodė gyventojams likti namuose. Tuo metu Edzino apygardoje dėl susirgimų protrūkio anksčiau šią savaitę buvo uždarytos turistų lankomos vietos ir apribotos kelionės.

Valstybinis dienraštis „Global Times“ trečiadienį įspėjo, kad dėl susirgimų protrūkio Vidinėje Mongolijoje gali kilti dar daugiau tiekimo grandinės sutrikimų ir sutrikti anglių importas iš kaimyninės Mongolijos.

Kinijoje ketvirtadienį buvo nustatyti 28 nauji vietinio užsikrėtimo koronavirusu atvejai – 15 daugiau nei ankstesnę dieną, nurodė Nacionalinė sveikatos komisija penktadienį išplatintame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.