Ugandos prezidentas: driokstelėjęs sprogimas – „teroro aktas“

Ugandos prezidentas Yoweri Museveni sekmadienį pareiškė, kad sostinėje Kampaloje nugriaudėjęs sprogimas, per kurį žuvo vienas ir buvo sužeisti dar penki žmonės, buvo „teroro aktas“, ir pažadėjo surasti už tai atsakingus asmenis.

 Sprogimas Ugandoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Sprogimas Ugandoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2021, 10:46 AM

„Atrodo, kad tai – teroro aktas, bet mes surasime kaltininkus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ Y. Museveni parašė apie sprogimą, driokstelėjusį šeštadienio vakarą populiarioje restoranų gatvėje šiaurinėje Kampalos dalyje.

„Policija... reagavo į rimtą sprogimą, įvykusį ... apie 21 val. (vietos ir Lietuvos laiku), maitinimo įstaigoje „Digida“, – šeštadienį „Twitter“ paskelbtame pranešime sakė Ugandos policijos pajėgų atstovas Fredas Enanga.

Y. Museveni sakė, jog jam buvo pranešta, kad trys žmonės įvykio vietoje „paliko paketą“, kuris vėliau sprogo.

Prezidentas sakė, kad tyrėjai vis dar apieško sprogimo vietą, o vėliau bus paskelbta daugiau informacijos, įskaitant patarimus visuomenei „kovojant su šiais galimais teroristais“.

„Visuomenė neturėtų bijoti, mes įveiksime šį nusikalstamumą, kaip nugalėjome visus kitus nusikaltimus, kuriuos padarė gyvybės negerbiančios kiaulės“, – sakė Y. Museveni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.