„Islamo valstybės“ nario žmona vokietė nuteista dėl jazidų mergaitės nužudymo

Miuncheno teismas prie grupuotės „Islamo valstybė“ prisijungusią vokietę pirmadienį nuteisė 10 metų kalėti už karo nusikaltimą – leidimą penkerių metų jazidų mergaitei „vergei“ mirti saulės atokaitoje iš troškulio.

Nuteistoji Jennifer Wenisch ir jos advokatas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nuteistoji Jennifer Wenisch ir jos advokatas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-25 12:38

Pietinio Vokietijos miesto aukštesniojo regioninio teismo pirmininkas Reinholdas Baieris paskelbė nuosprendį 30-metei Jennifer Wenisch – tai vienas pirmųjų nuosprendžių visame pasaulyje, susijusių su „Islamo valstybės“ grupuotės vykdomu jazidų religinės mažumos persekiojimu.

J. Wenisch buvo pripažinta kalta dėl „dviejų nusikaltimų žmoniškumui pavergimo forma“, taip pat dėl to, kad nesuteikdama pagalbos padėjo nužudyti mergaitę.

Teismas nustatė, kad 2015 metais J. Wenisch ir jos vyras, IV narys, „įsigijo“ jazidų moterį su vaiku kaip namų ūkio „vergus“, kuriuos laikė nelaisvėje, kai gyveno tuo metu IV okupuotame Irako mieste Mosule.

„Mergaitei susirgus ir prišlapinus čiužinį, kaltinamosios vyras už bausmę prirakino ją grandinėmis lauke ir leido vaikui mirti kankinančia mirtimi iš troškulio alinančiame karštyje, – sakė prokurorai per teismo posėdį. – Kaltinamoji leido savo vyrui taip pasielgti ir nieko nedarė, kad išgelbėtų mergaitę“.

J. Wenisch vyras Taha al-Jumailly taip pat yra teisiamas atskiroje byloje Frankfurte, joje nuosprendis turėtų būti paskelbtas lapkričio pabaigoje.

Jazidės mergaitės motina, įvardyta tik vardu Nora, tiek Miunchene, tiek Frankfurte ne kartą liudijo apie kankinimus, kuriuos patyrė jos vaikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.