J. Bidenas po pasitarimo su demokratais pristatys amerikiečiams išlaidų planus

JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį susitiks su Demokratų partijos lyderiais dėl socialinių išlaidų įstatymo, laikomo jo vizitine kortele, o paskui kreipsis į tautiečius prieš išvykdamas į viršūnių susitikimus Europoje, pranešė Baltieji rūmai.

J. Bidenas.<br>M.Kulbio nuotr.
J. Bidenas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2021, 4:32 PM

Pasak amerikiečių žiniasklaidos, J. Bidenas ketina pristatyti peržiūrėtą išlaidų paketą. Valstybės vadovas tikisi, kad jo partiečiai dabar šiai iniciatyvai pritars ir kad baigsis prieš kelias savaites prasidėję kivirčai.

„Šį rytą prezidentas kalbėsis su Atstovų Rūmų demokratų frakcija, kad galėtų pateikti naujausią informaciją apie „Build Back Better“ („Atstatykime dar geriau“) darbotvarkę ir abiejų partijų susitarimą dėl infrastruktūros“, – sakė su anonimiškumo sąlygą kalbėjęs Baltųjų rūmų pareigūnas.

Paskui J. Bidenas ruošiasi kalbėti tiesioginiame eteryje iš Baltųjų rūmų, prieš pat išskrisdamas lėktuvu „Air Force One“ į Romą.

„Jis grįš į Baltuosius rūmus ir papasakos amerikiečiams apie savo ekonominės darbotvarkės perspektyvas bei kitus jos įgyvendinimo žingsnius“, – pažymėjo pareigūnas.

Ant kortos pastatyta šiek tiek mažiau nei 2 trln. dolerių (1,7 trln. eurų) išlaidų švietimui, vaikų priežiūrai ir kitoms socialinėms paslaugoms. Kartu su šia iniciatyva pateikiamas atskiras 1,2 trln. (1 trln. eurų) dolerių vertės paketas, skirtas šalies infrastruktūrai atnaujinimui.

Abiejuose teisės aktuose taip pat numatytas didelis finansavimas klimato kaitos ir švarios energetikos iššūkiams spręsti.

J. Bidenas vyksta į Romą susitikti su popiežiumi Pranciškumi ir Didžiojo dvidešimtuko (G-20) lyderiais. Paskui JAV prezidentas apsilankys Škotijoje, kur dalyvaus Jungtinių Tautų forume dėl klimato kaitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.