Baltarusija paskelbė ekstremistiniais opozicijos kanalo NEXTA puslapius

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija penktadienį paskelbė, kad opozicijos tinklaraštininko Sciapano Pucilos įkurti susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalai yra „ekstremistiniai“ ir uždraudė jų veiklą.

Baltarusija paskelbė ekstremistiniais opozicijos kanalo NEXTA puslapius.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Baltarusija paskelbė ekstremistiniais opozicijos kanalo NEXTA puslapius.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2021, 10:51 AM

„Vidaus reikalų ministerija priėmė sprendimą pripažinti grupę piliečių, užsiimančių ekstremistine veikla per „Telegram“ kanalus NEXTA, „NEXTA-Live“ ir LUXTA, ekstremistiniu dariniu ir uždrausti jo veiklą“, – sakoma „Telegram“ paskelbtame VRM pranešime.

S. Pucilos „Telegram“ kanalai buvo įtraukti į grupių ir asmenų, „prisidedančių prie ekstremistinės veiklos“, sąrašus.

Autoritarinio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas dar pernai spalį paskelbė visą kanalo „NEXTA-Live“ turinį ir NEXTA logotipą „ekstremistine medžiaga“.

Ne to, NEXTa įkūrėjai S. Pucila ir Ramanas Pratasevičius buvo įtraukti į teroristinėje veikloje dalyvaujančių asmenų sąrašą.

R. Pratasevičius šių metų gegužę buvo suimtas, kai Minske buvo priverstinai nutupdytas bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Dėl šio incidento Europos Sąjunga ir daugelis kitų šalių Baltarusijai paskelbė ekonominių sankcijų.

S. Pucila šiuo metu gyvena Lenkijoje.

NEXTA daug prisidėjo koordinuojant masinius protestus po pernai rugpjūtį Baltarusijoje įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų demokratijos laiko suklastotais. To balsavimo nugalėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, geležiniu kumščiu valdantis šalį jau beveik tris dešimtmečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.