Buvęs Niujorko gubernatorius apkaltintas seksualiniu nusikaltimu

Buvusiam Niujorko valstijos gubernatoriui Andrew Cuomo ketvirtadienį pareikštas kaltinimas dėl baudžiamuoju nusižengimu laikomo seksualinio nusikaltimo – asmens lietimo prieš jo valią, pranešė teismo atstovas.

Buvęs Niujorko gubernatorius A. Cuomo apkaltintas seksualiniu nusikaltimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Buvęs Niujorko gubernatorius A. Cuomo apkaltintas seksualiniu nusikaltimu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2021, 10:01 AM

Tai pirmasis kaltinimas, oficialiai pareikštas šiam anksčiau didžiulę įtaką turėjusiam politikui nuo tada, kai jis šįmet buvo priverstas atsistatydinti dėl virtinės jam mestų kaltinimų dėl lytinio priekabiavimo.

„Olbanio miesto teisme buvusio gubernatoriaus Andrew Cuomo atžvilgiu pateiktas skundas dėl baudžiamojo nusižengimo“, – sakė Niujorko valstijos teismų administracijos atstovas Lucianas Chalfenas, nurodęs, jog tai „seksualinis nusikaltimas“.

Skunde A. Cuomo kaltinamas 2020 metų gruodį pakišęs ranką po nukentėjusiosios palaidine ir lietęs jos kairę krūtį.

Skundą pateikė Olbanio apygardos šerifo biuras Niujorko valstijos vardu.

Olbanio miesto teismas išdavė šaukimą A. Cuomo atvykti į teismą lapkričio 17 dieną 14 val. 30 min. (21 val. 30 min. Lietuvos laiku), nurodoma išplatintame pranešime.

A. Cuomo iš gubernatoriaus posto atsistatydino rugpjūtį, valstijos generalinei prokurorei Letitiai James paskelbus nekriminalinio pobūdžio ataskaitą, kurioje buvo tvirtinama, kad jis lytiškai priekabiavo prie 11 moterų, tarp kurių buvo jo biuro darbuotojų.

„Kai tik mano biurui buvo pavesta ištirti įtarimus, kad buvęs gubernatorius Andrew Cuomo lytiškai priekabiavo prie kelių moterų, atlikome tyrimą be jokios baimės ar prielankumo“, – sakė valstijos generalinė prokurorė.

„Šiandien ponui A. Cuomo pareikšti kriminaliniai kaltinimai dėl asmens lietimo prieš jo valią tik patvirtina mūsų ataskaitoje minimas išvadas“, – sakė ji.

A. Cuomo griežtai neigia šiuos kaltinimus ir tvirtina tapęs politinės vendetos auka.

Iki savo politinio nuopuolio A. Cuomo pernai pelnė visuomenės simpatijas už kasdienes spaudos konferencijas, kuriose be užuolankų pateikdavo informaciją apie COVID-19 situaciją.

Už baudžiamuoju nusižengimu laikomą asmens lietimą prieš jo valią gali būti skirta iki vienų metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?