JT ragina Sudano kariuomenę demonstruoti „santūrumą“ per protestus

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas penktadienį paragino Sudano kariuomenę santūriai elgtis su protestuotojais, šalyje pastarosiomis dienomis vykstant kruviniems susirėmimams tarp saugumo pajėgų ir demonstrantų.

Neramumai Sudane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Neramumai Sudane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2021, 5:06 PM, atnaujinta Nov 5, 2021, 2:30 PM

„Rytoj paskelbta manifestacija“, – sakė A. Guterresas prieš Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimą Romoje.

„Raginu kariškius demonstruoti santūrumą ir nesukelti daugiau aukų. Žmonėms turi būti leista taikiai demonstruoti – tai yra gyvybiškai svarbu“, – pridūrė jis.

Protestuotojai Sudane žada tęsti demonstracijas prieš pirmadienį kariuomenės įvykdytą valdžios užgrobimą. Per pučą buvo suimti keli aukšto rango pareigūnai, o trapi civilių vadovaujama vyriausybė buvo paleista.

Pasak medikų, mažiausiai aštuoni žmonės žuvo, o dar 170 nukentėjo per šią savaitę rengtus protestus. Ketvirtadienį saugumo pajėgos prieš demonstrantus panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas.

„Norėčiau dar kartą patvirtinti, kad griežtai smerkiu perversmą. Būtina atkurti veikusią pereinamojo laikotarpio sistemą“, – pabrėžė A. Guterresas.

Didžiausių pasaulio ekonomikų lyderiai renkasi Romoje į pirmąjį nuo pandemijos pradžios asmeninį G-20 viršūnių susitikimą. Šio spalio 30–31 dienomis vyksiančio forumo darbotvarkėje – visuotinė vakcinacija, ekonomikos atsigavimas ir klimato kaita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.