Berlynas smerkia Baltarusijos sprendimą blokuoti vokiškos televizijos DW portalą

Vokietija penktadienį kritikavo Baltarusijos vykdomą vokiečių visuomeninio transliuotojo „Deutsche Welle“ (DW) naujienų portalo blokavimą ir ragino Minską „nedelsiant atkurti“ prieigą prie šio tinklalapio.

Berlynas smerkia Baltarusijos sprendimą blokuoti vokiškos televizijos DW portalą.<br>123rf.com nuotr.
Berlynas smerkia Baltarusijos sprendimą blokuoti vokiškos televizijos DW portalą.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2021, 9:28 AM

Vokietijos ambasadorius Minske perdavė Berlyno skundą Baltarusijos užsienio reikalų ministerijai ir pareikalavo atšaukti sprendimą dėl DW, sakė vokiečių URM atstovė.

„Deutsche Welle“ pranešime sakoma, kad Baltarusijos informacijos ministerija apribojo prieigą prie transliuotojo tinklalapių.

DW nurodė, kad Baltarusijos vyriausybė savo sprendimą, taip pat nukreiptą prieš kai kurias kitas žiniasklaidos priemones, aiškino pastangomis sustabdyti „ekstremistinio“ turinio sklaidą.

Transliuotojo generalinis direktorius Peter Limbourgas savo pareiškime Minsko kaltinimus vadina „absoliučiai absurdiškais“.

DW pabrėžė reikšmingai išplėtęs Baltarusijai skirto turinio srautą, kad „galėtų nušviesti pilietinės visuomenės veiklą“ šioje šalyje.

Laisvai samdomas baltarusių žurnalistas Aliaksandras Burakovas, reguliariai rengiantis reportažus „Deutsche Welle“, birželį buvo paleistas po 20 dienų trukusio kalinimo dėl vieno „nesankcionuoto renginio“ nušvietimo. Reporteris teigė, kad kalinimo įstaigoje buvo kankinamas.

Tarp Europos Sąjungos ir Minsko tebetvyro didelė įtampa nuo pernai įvykusių ginčijamų Baltarusijos prezidento rinkimų. Ši priešprieša pastaraisiais mėnesiais dar labiau aštrėjo.

ES kaltina Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką sąmoningai sudarant palankias sąlygas migrantams iš Artimųjų Rytų ir Afrikos atskristi į Minską, o paskui siunčiant juos neteisėtai kirsti Lietuvos, Lenkijos ar Latvijos sieną.

Toks organizuotas migrantų antplūdis laikomas Minsko kerštu už ES sankcijas, įvestas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją ir nepriklausomą žiniasklaidą.

Vien spalį į Vokietiją atvyko 4 890 migrantų, patekusių į šalį iš Baltarusijos per Lenkiją, nurodė Berlyno institucijos. Per visus 2021 metus į Vokietiją atvyko apie 7,3 tūkst. tokių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.