Pirmą kartą viešai pasirodė Talibano aukščiausiasis lyderis

Pirmą kartą viešumoje pasirodė Talibano aukščiausiasis lyderis Haibatullah Akhundzada. Jis į Talibano šalininkus kreipėsi Afganistano pietuose įsikūrusiame Kandaharo mieste.

Talibano lyderis Hibatullah Akhundzada.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Talibano lyderis Hibatullah Akhundzada.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2021, 9:46 AM, atnaujinta Oct 31, 2021, 9:49 AM

H. Akhundzada islamistų dvasiniu lyderiu tapo 2016 m., tačiau net ir grupuotei rugpjūčio mėnesį perėmus valdžią Afganistane jis išliko paslaptinga figūra. Tokia atsiskyrėliška laikysena paskatino kalbas apie H. Akhundzado vaidmenį naujojoje Talibano vyriausybėje. Būta net ir gandų apie jo tariamą mirtį.

Pasak Talibano atstovų, šeštadienį jų dvasinis lyderis apsilankė Kandahare esančioje religinėje mokykloje „pasikalbėti su savo drąsiais kariais ir mokiniais“. Po šio renginio, kurio metu buvo sustiprinta apsauga, nepaviešinta jokių nuotraukų ar vaizdo įrašų, tačiau vėliau Talibano socialinės paskyrose pasirodė 10 min. trukmės garso įrašas.

Šiame garso įraše užfiksuota H. Akhundzados – dar vadinamo Amirulu Momineenu, arba tikinčiųjų vadu – religinė žinutė. Savo kalboje Talibano aukščiausiasis lyderis nekalbėjo apie politiką: jis prašė Dievo palaimos naujajai Afganistano valdžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.