Asmenukė vos nekainavo gyvybės: nuotraukos su lokiu užsimanęs turistas tragedijos išvengė tik per plauką

Noras pasidaryti asmenukę kartu su miške sutiktu lokiu vienam lenkui vos nekainavo gyvybės. Tatrų kalnuose netoli Zakopanės kurorto vaikščiojęs 72 metų turistas labai nustebo pirmą kartą gyvenime gamtoje sutikęs gyvą lokį.

Lokys.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lokys.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2021, 7:34 PM

Vyriškiui lokys pasirodė labai draugiškas ir ramus, tad, keletą kartų jį nufotografavęs, lenkas nusprendė su juo įsiamžinti ir asmenukėje.

Pensininkas teigia norėjęs įspūdingą asmenukę patalpinti socialiniuose tinkluose ir nustebinti bičiulius.

Originalia nuotrauka vyriškiui tačiau pasigirti neteks, nes, prisiartinus arčiau gyvūno, šis įkando žmogui ir ėmė grėsmingai riaumoti.

Neatsargus elgesys pensininkui galimai būtų pasibaigęs dar blogiau, tačiau tą pačią akimirką netoliese pasirodė grupė žmonių, ir, šių matomai išsigandęs, lokys pasišalino.

Zakopanės ligoninės chirurgas Jerzis Toczekas pareiškė, jog į ligoninę atvežto pensininko gyvybei pavojaus nėra. Mediko teigimu lokio padaryti apibraižymai bei įkandimas nebuvo labai gilūs.

Tai ne pirmas incidentas Lenkijoje, kai, siekdami padaryti įspūdingas asmenukes, piliečiai ryžtasi rizikingai fotografijai su lokiais. Pernai alkoholio padauginęs 23 metų vaikinas, darydamas asmenukę, įkrito į lokiams skirtą baseiną.

Vaikinui pasisekė, nes voljere su baseinu, įrengtu zoologijos sodo prieigose, buvo apgyvendinta sena ir labai rami lokė Sabina. Jaunystę praleidusi cirke ir pripratusi prie žmonių, Sabina nieko blogo nedarė į baseiną įkritusiam vaikinui.

Pastarasis tačiau prie jo priplaukusią lokę ėmė skandinti, murdyti po vandeniu, ir prašė, kad šalia buvę draugai filmuotų.

Istorija pasibaigė keistokai – didesnį išgąstį patyrė ne girtas vaikinas, bet senoji lokė, anot prižiūrėtojų, išgyvenusi rimtą stresą.

Vaikinui teismas tačiau skyrė du metus viešųjų darbų bei sumokėti piniginę nuobaudą gyvūnų globos organizacijai. Po šio incidento zoologijos sodo vadovybė nusprendė uždaryti keliasdešimt metų veikusį reklaminį lokių baseiną.

Baseinas buvo įrengtas šalia gatvės siekiant sudominti laukiniais gyvūnais ir apsilankyti zoologijos sode. Baseinas buvo suprojektuotas taip, kad lokiai iš jo negalėtų išlipti, o praeiviai iš arti saugiai galėtų stebėti jų maudynes bei pogulį ant kranto.

Kaip pranešė zoologijos parko vadovybė, per ankstesnius keturiasdešimt metų nė karto joks praeivis nebuvo įkritęs į baseiną, tačiau vien pernai taip nutiko dviem asmenukių gerbėjams.

Bijant, kad trečias kartas nesibaigtų tragiškai, buvo nuspręsta baseiną uždaryti ir ilgametės vaikų pamėgtos pramogos Lenkijos sostinėje neliko.

Paruošta pagal „Onet.pl“, „Fakt“, „Superexpress“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.