Švedijos koncertų salėje iš didelio aukščio nukritus lankytojui žuvo du žmonės

Švedijos Upsalos mieste du žmonės žuvo ir dar vienas buvo sužeistas, kai vienas senyvas koncertų salės lankytojas nukrito iš didelio aukščio ir kliudė du kitus renginio dalyvius, pranešė policija.

 Švedijos policija.<br> 123rf.com nuotr.
 Švedijos policija.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2021, 8:17 AM

Apie tūkstantis žmonių buvo susirinkę į Upsalos koncertų ir suvažiavimų rūmus („Uppsala Konsert & Kongress“, UKK), kur turėjo vykti koncertas, skirtas pagerbti garsiosios švedų popmuzikos grupės ABBA nariams Bjornui Ulvaeusui ir Benny Anderssonui. Per renginį turėjo skambėti jų grupės ir įvairių miuziklų dainos.

„Gavome pranešimą, kad kažkas koncertų salėje Upsalos centre arba nušoko, arba nukrito iš didelio aukščio“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Magnusas Janssonas Klarinas.

Koncertų salės fojė yra atvira erdvę, ir minėtas asmuo nukrito iš jos septintojo aukšto, kliudydamas du kitus žmones.

Nukritęs į 9-ą dešimtys įžengęs vyras užsimušė; taip pat žuvo į 7-ą dešimtį įžengęs vyras, ant kurio jis pataikė nukristi. Be to, buvo sužeista vyresnė kaip 60 metų moteris, nurodė policija.

Policija pirmiausiai uždarė koncertų salę ir apklausė įvykio liudininkus. Vėliau pastatas buvo vėl atidarytas ir lankytojams buvo leista grįžti namo.

Nelaimė įvyko prieš 19 val. vietos (20 val. Lietuvos) laiku, kai žmonės rinkosi į koncertą, turėjusį prasidėti 19 val. 30 minučių. Dėl šio incidento renginys buvo atšauktas.

Vėlai antradienį paskelbtame policijos pranešime sakoma, kad „šiuo metu nėra priežasčių manyti, kad buvo įvykdytas koks nors nusikaltimas, susijęs su vyro nukritimu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.