PSO vadovas sukritikavo pelno siekiančius COVID-19 vakcinų gamintojus

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas ketvirtadienį pažėrė griežtos kritikos vakcinų nuo COVID-19 gamintojams, skurdesnėms šalims sunkiai vejantis turtingesnes skiepijant savo gyventojus.

Vakcina, COVID-19.<br>123rf nuotr.
Vakcina, COVID-19.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2021, 10:49 PM

Jie turėtų teikti pirmenybę skiepų programai „Covax“, o ne „savo akcininkų pelnui“, Ženevoje pareiškė T. A. Ghebreyesusas.

Nors labiau nepasiturinčios šalys, pasak jo, sudaro 9 proc. pasaulio populiacijos, jos iki šiol gavo tik 0,4 proc. visų vakcinų atsargų. T. A. Ghebreyesusas teigė girdėjęs daugybę pasiteisinimų dėl tokios padėties, įskaitant tai, kad kai kurių šalių vakcinacijos kampanijos dar nėra parengtos. Tačiau taip yra vos keliose pasaulio šalyse, pridūrė jis.

Gamintojai taip pat teigia, kad šios šalys nėra užsisakiusios vakcinų, tačiau PSO vadovas pabrėžė, kad, užuot pirkusios dozes, jos kliaunasi „Covax“ schema. „Savo vaidmens nevaidina gamintojai“, – teigė jis.

T. A. Ghebreyesusas paragino gamintojus nutraukti prekybą savo preparatais šalyse, kurios jau paskiepijusios daugiau kaip 40 proc. savo gyventojų, ir atnaujinti ją tuomet, kai su „Covax“ pagalba ir kitos šalys galės pasiekti 40 proc. skiepijimo lygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.