U. von der Leyen – kritikos strėlės dėl 19 minučių skrydžio lėktuvu

Europos mokesčių mokėtojų asociacijos generalinis sekretorius Michaelis Jägeris sukritikavo Europos Komisijos pirmininkę Ursulą von der Leyen dėl jos 19 minučių trukmės skrydžio privačiu lėktuvu.

Ursula von der Leyen.<br>123rf nuotr.
Ursula von der Leyen.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2021, 7:36 AM

U. von der Leyen taip birželį iš Vienos keliavo į netoliese esančią Bratislavą. M. Jägeris interviu vokiečių laikraščiui „Bild“ šį trumpojo nuotolio skrydį pavadino „ekologine nuodėme“. „Jis kainavo daug mokesčių mokėtojų pinigų, daug laiko kelionei iš ir į oro uostus, o svarbiausia: daug pasitikėjimo“, – sakė M. Jägeris.

Europos Komisijos atstovas atmetė kritiką dėl skrydžio. „Nuo išvykimo iki grįžimo į Belgiją pirmininkė tada per dvi dienas aplankė septynias šalis.

Buvo vertinamos alternatyvos, tačiau logistiniu požiūriu jokių kitų galimybių nebuvo“, – aiškino atstovas. Dar tą patį vakarą U. von der Leyen privačiu lėktuvu skrido į Rygą. „Be kita ko, dėl koronaviruso kilo abejonių dėl naudojimosi maršrutiniais lėktuvais ar traukiniais“, – sakė atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.